Project De Maaswerken


Verdieping Maas tussen Gennep en Grave van start

Maandag, 23 november, start aannemer Martens - Van Oord in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken met de Maasverdieping tussen Gennep en Grave. De rivier krijgt hierdoor meer ruimte en dat verhoogt de veiligheid tijdens hoogwater in de directe omgeving en verder stroomafwaarts. Na de realisatie van alle werken in het kader van hoogwaterbescherming wordt in deze omgeving een waterstandsdaling van 20 cm bereikt.

Het traject tussen Gennep en Grave dat verdiept wordt, is 20 kilometer lang. De huidige bodem komt circa drie meter dieper te liggen. De aannemer start bij Gennep, iets ten noorden van de monding van de Niers. De directe omgeving ondervindt nauwelijks tot geen overlast van de werkzaamheden. Naar verwachting is het werk in september 2011 afgerond.

Vrijkomend zand en grind

In totaal komt er 2,1 miljoen kuub zand en grind vrij. Hiervan iswordt 300.000 ton kuub bestemd voor de aanlegafgevoerd naar van de hoogwatergeul Lomm. Het overige deel gaat naar de verwerkingsinstallatie in Moerdijk en wordt op de markt aangeboden.