Maak samen een vuist tegen huiselijk geweld!

20/11/2009 20:26

Federatie Opvang

Op 23 november vindt de inspirerende, feestelijke bijeenkomst 'Maak samen een vuist tegen huiselijk geweld' plaats. Hét hoogtepunt in De Week Zonder Geweld waarin verleden, heden en toekomst van de vrouwenopvang in Nederland centraal staat. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de vrouwenopvanginstellingen van de Federatie Opvang. Samen staan zij op 23 november stil bij vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Graag nodigt de Federatie Opvang u uit aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na overleg met de persvoorlichter, vóór maandag 23 november.

Programma in hoofdlijnen

Onder leiding van BNN-presentatrice Sophie Hilbrand gaat om 17.00 uur een gevarieerd programma van start waarin speeches en interviews worden afgewisseld met cabaret, zang en dans. Een aantal directeuren, waar onder Ineke Smidt van de Federatie Opvang, geeft hun visie op de ontwikkeling van de vrouwenopvang. Zangeres Do en Dominee Gremdaat treden op en er vindt een boeiend tafelgesprek plaats met onder andere CDA Tweede Kamerlid Marleen de Pater.

Tijdens de bijeenkomst worden de 5 vuistregels voor de vrouwenopvang bekendgemaakt. Deze vuistregels maken de essentie van het werk binnen de vrouwenopvang duidelijk, namelijk mensen leren veiligheid te creëren, voor zichzelf en voor elkaar. Bovendien wordt op deze dag de ambassadeur voor de vrouwenopvang bekend worden gemaakt.

Locatie en tijd

Theater Diligentia, Lange Voorhout 5, Den Haag. Vanaf 16.00 uur ontvangst, programma start om 17.00 en eindigt om 19.30 uur.





http://www.opvang.nl