Krullevaar spreekbeurt over 20-jaar kinderrechten


NIEUWEGEIN, 20091123 -- Vrijdag 20 november 2009 vierde UNICEF het twintigjarig bestaan van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Voor Wouter Bijnsdorp van Openbare Basisschool De Krullevaar in Nieuwegein een goede gelegenheid om zijn spreekbeurt voor groep 7 over deze kinderrechten en het werk van Unicef te houden. Bekijk de spreekbeurt van Wouter op www.krullevaar.nl.

Leerlingen binnen OBS De Krullevaar leren vanaf groep 5 hoe zij spreekbeurten moeten maken en geven. En het verzorgen van spreekbeurten past goed binnen de filosofie van Unicef, want zo leren kinderen op een speelse manier weer van andere kinderen. Bovendien organiseert OBS De Krullevaar regelmatig geldinzamelingsacties voor Unicef en nu werd een mooie link tussen spreekbeurten en Unicef gelegd.
Het Verdrag voor de Rechten van het kind vormt de basis van het werk van UNICEF. Het is op 20 november 1989 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. 193 landen hebben het verdrag geratificeerd, wat betekent dat het binnen hun landsgrenzen geldig is. De Verenigde Staten hebben het verdrag alleen ondertekend, Somalië heeft ook dat niet gedaan. Nederland heeft het verdrag in 1995 geratificeerd, zodat ook ons land zich aan de afspraken in het verdrag moet houden.

Informatie over De Krullevaar
De Openbare Basisschool De Krullevaar is gevestigd aan de Groenling 11-13 (wijk De Doorslag) in Nieuwegein. De school voert een zeer actief ICT-beleid en in dat kader werken de kinderen al van jongs af aan regelmatig met de computer. Daarnaast maken de kinderen vanaf groep 1 al kennis met de Engelse taal. De Krullevaar is mede oprichter van het regionale vvtoE netwerk Buzzy Bee. Binnen het scholencomplex van De Krullevaar is verder professionele buitenschoolse (voor-, tussen- en naschoolse) opvang aanwezig, waarmee nauwe contacten worden onderhouden.





Ingezonden persbericht