ABVAKABO FNV

Meld je aan voor de bijeenkomst Agressie in Verpleeghuizen

De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (A+O VVT) houdt dinsdag 24 november 2009 een bijeenkomst over agressie in verpleeghuizen voor leidinggevenden en or-leden. Doel van de bijeenkomst is het uitwisselen van ervaringen en het inventariseren van goede praktijkvoorbeelden. A+O VVT wil nagaan in hoeverre er behoefte is aan aanvullende ondersteuning. Tijdens de bijeenkomst geven twee experts op dit thema een korte presentatie.

Uit onderzoek blijkt dat agressie vaak voorkomt op psychogeriatrische afdelingen van verpleeghuizen. Medewerkers zien dit, vooral bij dementerende ouderen, als passend bij het ziektebeeld. Hierdoor worden incidenten niet altijd gemeld.

A+O VVT wil nagaan op welke wijze binnen verpleeghuizen met deze vorm van agressie wordt omgegaan. En welke succesvolle werkwijze er zijn om agressie vanuit psychogeriatrische cliënten te verminderen. Hierover wil A+O VVT in gesprek met verpleeghuizen waar al beleidsmatige aandacht is voor agressie op psychogeriatrische afdelingen.

Datum: dinsdag 24 november 2009
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur
Lokatie: Utrecht

Je kunt je tot 5 november 2009 aanmelden door een e-mail te sturen naar p.mensink@caop.nl
21-10-2009, Thuiszorg, Verpleeg- en verzorgingshuizen, VVT (Verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg)