Gemeente Lingewaard


Hoe ziet onze gemeente er in 2020 uit?
Meedenken en meepraten!

Op dinsdag 24 november 2009 organiseert de gemeente een bijeenkomst over de Sociale Structuurvisie. Deze bijeenkomst vindt plaats in Sport- en Ontmoetingscentrum De Brink, Brink 7/8 in Huissen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we op een interactieve manier Sociale Structuurvisie vormgeven. Komt u ook?

Wat is de Sociale Structuurvisie?
De gemeente Lingewaard werkt aan een Sociale Structuurvisie. In dit document willen we vastleggen hoe de toekomst van Lingewaard er op sociaal gebied in 2020 idealiter uit zou moeten zien. Waar streven we naar, wat willen we met elkaar bereiken? Naast alle al bestaande beleidsdocumenten is er behoefte aan een Sociale Structuurvisie, die dient als handvat voor de toekomst tot 2020. Alle beleid op sociaal terrein moet getoetst worden aan de Sociale Structuurvisie, om te zien of het een goede bijdrage levert aan onze sociale toekomst. Tijdens de bijeenkomst op 24 november a.s. is het de bedoeling dat de we samen op zoek gaan naar de samenhang. En wellicht is er op een aantal terreinen ook aanvulling nodig. Al deze inbreng wordt verzameld en verwerkt in de Sociale Structuurvisie. Deze visie, die uiteindelijk door de gemeenteraad van Lingewaard wordt vastgesteld, wordt vervolgens geen dik boekwerk maar een duidelijk en handzaam hulpmiddel. Bedacht, bewerkt en gemaakt door en voor de mensen waar het allemaal om draait: de mensen uit Lingewaard.

Met wie?
Voor de bijeenkomst nodigen we een gemengd gezelschap uit. We vragen inwoners, vertegenwoordigers van verenigingen en belangenorganisaties, mensen die direct met één of meerdere onderwerpen te maken hebben, raadsleden en ambtenaren die aan dit onderwerp werken, hun ideeën met ons te delen. Met deze groep gaan we op een bijzondere manier aan de slag. Al discussiërend over zes domeinen werken we toe naar een uitkomst, naar een Sociale Structuurvisie.

Hoe ziet de bijeenkomst eruit?
Het uitgebreide programma kunt u hier downloaden: download download . Aan de hand van zes domeinen voeren we een interactieve discussie over De Droom Express: Wat wensen we Lingewaard per domein op sociaal gebied toe in 2020? Wat is het meest ideale eindstation voor dit domein? Welke tussenstations moeten we hierbij aandoen en welke volgorde staat er in het spoorboekje? Aan het einde van de discussie beeldt een theatergroep ieder eindstation 2020 uit. Deze samenvattingen worden gefilmd.

Domeinen
De zes eindstations, de domeinen, die gedurende de dag centraal staan, zijn:

* Samen leven in buurt en wijk

* Preventie, zorg en opvang

* Mantelzorg en vrijwilligers

* Meedoen makkelijker maken

* Opgroeien

* Anders te werk

Een uitgebreide beschrijving van de domeinen kunt u hier downloaden: download download

Doet u mee?
Iedereen die mee wil doen, is van harte welkom. U kunt zich tot 15 november 2009 opgeven via w.teunissen@lingewaard.nl. Geeft u alstublieft aan in uw mail: naam en adres, en welke delen van het programma u wilt volgen (middag, avond of middag & avond, buffet). Na uw aanmelding ontvangt u verdere informatie over het programma.

Graag tot ziens op 24 november 2009!