ProRail

Persbericht

13-11-2009

Informatieavond aanleg Hanzelijn in Hattem

In Hattem wordt volop gewerkt aan de aanleg van de Hanzelijn. Om de omwonenden te informeren over de verschillende bouwactiviteiten in het komende jaar organiseert ProRail op dinsdag 24 november van 19:30 tot 21:30 uur een informatieavond in partycentrum âDe Franse Schoolâ te Hattem. Voorafgaand en na afloop van de centrale presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige medewerkers van ProRail en de diverse aannemers.

De bouw van de nieuwe spoorbrug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle duurt nog het grootste gedeelte van 2010. In het tweede kwartaal van dat jaar wordt in Hattem begonnen met de bouw van geluidschermen langs het tracé van de Hanzelijn. De eerste ladingen ballastgrind, dwarsliggers en rails voor de nieuwe spoorbaan arriveren naar verwachting in het derde kwartaal van 2010.

Hanzelijn
ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.