RTL Group

Rene Pluijm ontdekt locale eetculturen in Europa in 'Pluijm Op Pad'

In het nieuwe RTL 4 -programma Pluijm Op Pad neemt kok en voedselliefhebber René Pluijm de kijker mee op een avontuurlijke zoektocht naar oorspronkelijke en natuurlijke voedselschatten. Pluijm verzamelt overal adresjes van eettentjes, chef-koks, lokale kookhelden en boerderijtjes. En hij ontfutselt (familie)recepten, probeert de lokale kookkunst onder de knie te krijgen en zoekt altijd naar nieuwe producten, vers van het land.

In Pluijm Op Pad gaat hij naar de mooiste streken in Europa, op zoek naar lokale en regionale eetculturen. Zijn passie voor authentieke, onbekende producten is indrukwekkend. Hij spreekt boeren, worstenmakers, vissers, wijntelers, maar ook chefs van bijzondere restaurants. Als geen ander weet hij waar de beste producten groeien en vandaan komen. Maar ook voor Pluijm zijn nog vele bijzondere plekken onbekend terrein.

Dit onontgonnen gebied gaat Pluijm verkennen en hij maakt de kijker deelgenoot van zijn speurtocht. Dankzij zijn passie, enthousiasme en avontuurlijke instelling weet Pluijm deuren te openen die voor velen gesloten blijven. Met zijn ontwapende blik, improvisatie en oprechte liefde voor voedsel, krijgt hij een kijkje in de keuken van menig ambachtelijk boerenbedrijfje waar vaak al eeuwenlang, volgens lokale traditie en familiereceptuur, overheerlijke boerenproducten worden gemaakt. Puur natuur, rijk van smaak en een lust voor het oog. In Pluijm Op Pad gaat René ondermeer naar Ierland, Denemarken, Portugal en Oostenrijk.

René Pluijm sluit iedere aflevering af door zelf de keuken in te duiken. Hij staat te popelen om met zijn ontdekkingen en nieuw opgedane kennis aan de slag te gaan. Met de streekproducten die Pluijm tijdens zijn ontdekkingstocht heeft verzameld, zal hij voor iemand uit dat gebied een inspirerend gerecht bereiden volgens de lokale eetcultuur. Dat kan voor een beroemde chef-kok zijn, maar ook voor een lokaal gezin. Zij mogen dan beoordelen of René de lokale smaak te pakken heeft.

Uitzending: vanaf 24 november elke dinsdag tussen 22.30 en 23.30 uur bij RTL 4.

---

Noot aan de redactie: bijgesloten persfoto's Pluijm Op Pad, naamsvermelding fotograaf Yvonne Copini verplicht. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.