Gemeente Dalfsen

GGD start vaccinatiecampagne

19-11-2009

De kinderen uit de gemeente Dalfsen kunnen op 24 november en op 15 december terecht in Sporthal Tijenraan in Raalte.

Kinderen gemeente Dalfsen worden gevaccineerd in Raalte

GGD IJsselland begint maandag 23 november in Hardenberg met de vaccinatiecampagne tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Vrijdag sluit Kampen de rij. In totaal heeft de GGD deze week rond de 30.000 inwoners uitgenodigd.

Alle kinderen die geboren zijn na 23 november 2004 en vóór 23 mei 2009 worden opgeroepen voor vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1). Omdat het vaccin niet geregistreerd is voor baby's van nul tot en met vijf maanden, zullen niet zij, maar hun huisgenoten ook een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie ter bescherming van de baby.

De vaccinatie bestaat uit twee prikken. Tussen de twee prikken dient minimaal 21 dagen te zitten. De eerste vaccinatieronde vindt dus plaats in de week van 23 november 2009, de tweede ronde in de week van 14 december 2009. GGD IJsselland benadrukt dat het halen van beide prikken belangrijk is om het kind voldoende te beschermen tegen deze griep.

Priklocatie voor gemeente Dalfsen
Om veel mensen in korte tijd te kunnen vaccineren heeft GGD IJsselland gekozen voor vijf grote priklocaties, verspreid over de regio. Dit zijn locaties die in het verleden ook voor grootschalige campagnes zijn ingezet en die op hun geschiktheid en voorzieningenniveau zijn gescreend.

De kinderen uit de gemeente Dalfsen kunnen op 24 november en op 15 december terecht in Sporthal Tijenraan, Zwolsestraat 68A in Raalte. Op deze data zijn verkeersmaatregelen uitgevaardigd. Op verschillende invalswegen naar Raalte zal de aanrij-route naar de priklocatie door borden aangeven worden. Parkeren zal begeleid worden door verkeersregelaars

GGD IJsselland kiest er voor om haar mensen op postcode uit te nodigen. Ook adviseert de Gezondheidsdienst om zoveel mogelijk samen te reizen naar de locatie, om een grote verkeersdrukte zoveel mogelijk te voorkomen.

Vaccinatielocaties en oproeptijden
De volledige informatie vindt u in de uitnodiging die u van de GGD heeft ontvangen. Heeft u vragen over de oproep en/of locaties, neemt u dan contact op met de GGD IJsselland op telefoonnummer (038) 428 14 29 of mail naar griepvaccinatie@ggdijsselland.nl.

Meer informatie?
Wij verwijzen u naar www.grieppandemie.nl of www.ggdijsselland.nl. U kunt ook gratis bellen met het landelijke griepinformatienummer 0800-1100.