Gemeente Grave

Grootschalige vaccinatie Mexicaanse griep in De Kwel, Cuijk

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) heeft van minster Klink de opdracht gekregen om alle 0 tot en met 4-jarigen in hun werkgebied in te enten tegen de Mexicaanse Griep. In Cuijk vindt deze grootschalige vaccinatie plaats op dinsdag 24 november tussen 08.30 uur en 13.30 uur in Sporthal De Kwel. In verband hiermee is de parkeerplaats op het Zwaanplein die dag tot circa 13.30 uur gereserveerd voor personen met een registratiekaart voor vaccinatie. De politie en de samenwerkende gemeenten verzoeken ouders en kinderen die worden geprikt zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de priklocatie De Kwel te komen. Vanzelfsprekend wordt het uiterste gedaan om overlast âvooral voor wat betreft parkerenâ zoveel mogelijk te beperken.

Cuijk, Mill & St. Hubert en Grave

In sporthal De Kwel in Cuijk worden alle opgeroepen kinderen ingeënt uit Cuijk, Mill & St. Hubert en Grave. In totaal worden er die dag tussen 8.30 uur en 13.30 uur maximaal (de vaccinatie is vrijwillig) 2.990 prikken uitgedeeld. Op de registratiekaart staat het tijdstip vermeld waarop de prik gehaald kan worden. Concreet gaat het om:


* Babyâs en kinderen geboren op of na 24 november 2004 tot en met 22 mei 2009;


* Huisgenoten van babyâs geboren op of na 23 mei 2009.

Iedereen krijgt twee prikken. In Cuijk dus op 24 november en op 15 december.

Â

Te voet of per fiets

In de door de GGD verstuurde oproepen staat ook de tijd vermeld waarop de opgeroepen kinderen (en eventueel huisgenoten) worden verwacht. De gemeente en de GGD doen een dringend beroep op iedereen om zich zoveel mogelijk aan het in de oproep genoemde tijdstip te houden en om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar de priklocatie bij sporthal De Kwel te komen. De GGD heeft een informatielijn geopend voor publieksvragen over de vaccinatiecampagne: 0900 443 46 36. Dit nummer is bereikbaar op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur. Meer informatie over de vaccinatie is ook te vinden op www.grieppandemie.nl.

Â

Parkeren

Omdat de parkeerplaats op het Zwaanplein dinsdag 24 november tot circa 14.00 uur is gereserveerd, worden andere automobilisten die dag door verkeersregelaars en gemeentemedewerkers doorgeleid naar onder andere de parkeergelegenheid bij het NS-station en op de Maaskade. Ook ontheffinghouders kunnen deze dag niet op het Zwaanplein parkeren.

Â

Parkeerplaats Zwaanplein dinsdag 24 november gereserveerd tot circa 13.30 uur