Gemeente Bodegraven

Inloopavond natuurvriendelijke oevers

Op dinsdagavond 24 november 2009 is er een inloopavond voor belanghebbenden en geĂŻnteresseerden m.b.t. herinrichting van verschillende oevers in Bodegraven. Tijdens de inloopavond kunt u de plannen inzien en vragen stellen.

Op verzoek van het Hoogheemraadschap van Rijnland wordt een aantal oevers binnen Bodegraven omgevormd van beschoeide oevers naar natuurvriendelijke oevers.

Natuurvriendelijke oevers zijn oevers die zodanig zijn ingericht dat de flora en fauna zich daar kan ontwikkelen en handhaven. Naast de waterkerende functie wordt rekening gehouden met de natuur en het landschap. Natuurvriendelijke oevers lopen geleidelijk het water in, zodat dieren gemakkelijk bij het water kunnen. De aanleg van natuurvriendelijke oevers biedt daarnaast meer mogelijkheden voor vissen en watergebonden vegetatie. Dit zorgt voor een betere waterkwaliteit, het water wordt helderder en schoner.

Een ecologische oever houdt zich zelf in evenwicht, er ontstaat hiermee ook een evenwicht in de aanwezige diersoorten. De gemeente zorgt dat het zicht op het water blijft behouden.

De betreffende oevers liggen op de volgende locatie's: Broekveldselaan-De Werf (gedeelte tussen spoor en fietsbrug) Landlust
- Koetshuis (alleen kleine waterpartij aan kant Zuidzijde),

Hooijerdijk - Zeelt, Beemdgras - Indoorweg (gedeelte tussen Indoorweg en brug parkeerterrein), Brasem - Watermunt (gedeelte tussen spoor en fietsbrug), Kleienburg - Watersnip - Zwaluw.

De tekeningen liggen in de leeskamer van het gemeentehuis ter inzage. Op de website www.bodegraven.nl kunt u de tekeningen ook inzien.

Indien u het niet eens bent met het voorlopig ontwerp, dan kunt u tot en met maandag

7 december 2009 uw zienswijze schriftelijk aan het college kenbaar maken.

U bent van harte welkom op 24 november tussen 19.00-21.00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis. Voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. Sluijs, projectleider Reconstructies, afdeling Infrastructuur,

tel. (0172) 630 388.