Gemeente Lelystad

Gezond gewicht: Kleurplatenwedstrijd en overhandiging sociale kaart

Vrijdag 20 november 2009

Op dinsdag 24 november '09 is in het Provinciehuis een speciaal seminar over overgewicht en de rol van de verschillende organisaties daarin. Tijdens dit seminar zal Wethouder Jenneken Nuijt in het kader van het project Gezond gewicht Lelystad de sociale kaart uitreiken aan een Lelystadse huisarts.

Deze kaart is een bundeling van alle activiteiten in Lelystad om gezond gewicht te bevorderen en te behandelen. Het doel is dat artsen en verpleegkundigen in de Jeugdgezondheidszorg, maar ook huisartsen weten waar ze kinderen naar door kunnen verwijzen. Ook is de kaart bedoeld voor scholen en kinderopvang, zodat zij zicht hebben op de activiteiten die ze kunnen aanbieden op hun vestiging. Op de kaart staan bijvoorbeeld allerlei sport- en bewegingsactiviteiten, maar ook buurtwerk en bijvoorbeeld voedingsadviezen van diëtisten.

Kleurplatenwedstrijd

Meteen aansluitend is de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd, die was uitgezet door de GGD, consultatiebureaus (Icare) en het centrum voor jeugd en gezin voor het project Gezond gewicht Lelystad. De 6 winnende kinderen krijgen een bon voor het hele gezin om een dag te komen zwemmen in de Koploper. Jolijn van Valkengoed, ex topsportster zwemmen reikt samen met wethouder Nuijt de prijs uit. Jolijn van valkengoed heeft in 2008 meegedaan met de olympische spelen.


---