Gemeente Beverwijk


Sleuteluitreiking in Waterwijk Broekpolder

Op dinsdag 24 november 2009 worden de sleutels van de laatste huurwenswoning in Waterwijk uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Dit is reden voor een feestje dat plaatsvindt in de sporthal van MFA Waterwijk.

Alle huurders van de 92 en 32 wenswoningen in Waterwijk zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De toekomstige bewoners van de Emmy Belinfantelaan 1 de heer H. Omed en mevrouw B. Omer planten samen met wethouder F. Frowijn een rozenstruik in hun nieuwe voortuin. Aansluitend ontvangen de bewoners uit handen van directeur A. Leek van WOONopMAAT de sleutels. Terug in de sporthal is er onder het genot van een hapje en een drankje tijd om na - en bij te praten.

V.O.F. DeltapoldeR ontwikkelt deze 124 huurwenswoningen. DeltapoldeR is een samenwerkingsverband van de twee corporaties in de IJmond; WOONopMAAT en Pré Wonen.

Het is een bijzonder project, waarin de huurders al vóór de start van de bouw werden betrokken bij het samenstellen van hun woning. Zij hebben inspraak bij de gevelindeling, de kleur van het metselwerk, de kleur van de kozijnen en de keuze voor een dakkapel en/of een schuifpui. Gedurende de bouw worden de aanstaande huurders regelmatig uitgenodigd op de bouwplaats om de voortgang van hun woning te volgen. Eerder is dit concept toegepast in de deelplannen De Ladder 3, De Ladder 1 en De Ladder 2, waarover de huurders zeer enthousiast zijn.