Ingezonden persbericht


Dinsdag 24 november 19.00-21.00 uur radio 5
Presentatie: Hatice Kursun

OBA Live is een dagelijkse talkshow over samenleving, religie, cultuur en politiek. Ook wordt er elke dag live-muziek ten gehore gebracht rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek). De presentatie op de dinsdagavond is in handen van Hatice Kursun.

Hoofdgast
Hoofdgast is islamitisch theoloog Mohammed Ghaly. Hij is gespecialiseerd in ethische kwesties binnen de islam. Onlangs was hij nog onderwerp van Kamervragen van de PVV over orgaandonatie terwijl dit geen controverse meer is binnen de islam. De ontwikkelingen in de islamitische medische ethiek worden beïnvloed wordt door de wisselwerking tussen de westerse en islamitische wereld.

Islamitische canon
Flamenco danseres Shadi Gilani vertelt waarom de gedichten van Alberto Caeiro thuishoren in de islamitische canon.

Kwestie van de week
In de Kwestie van de Week zal docent interculturele communicatie Youssef Azghari één actueel thema uit de wereld van de islam behandelen.

Tarator
Theatergroep Rast serveert de tragikomische kookvoorstelling TARATOR, waarin de etnische, religieuze en culturele ver- en geschillen in de Balkan in de keuken van restaurant Dobra worden uitgevochten. Regisseur Celil Toksöz en de acteurs Eran Ben-Michaël en Victoria Osborn laten ons de bitterzoete Balkan-bite proeven.

Het rijk geïllustreerde boek Islam in beeld laat zien hoe moslims sinds het ontstaan van de islam in kunst en cultuur uiting hebben gegeven aan hun geloof. Auteur Mirjam Shatanawi, historicus en arabist, vindt dat kennis van de enorme diversiteit binnen de moslimwereld onmisbaar is in het huidige islamdebat.

Paneldiscussie
De Paneldiscussie gaat over de zin en onzin van een halal-label. Is men om de moslimconsument aan zich te binden niet teveel doorgeschoten? En wanneer is iets 100% halal? Een discussie hierover met o.a. Ben Ali-Salah, directeur en halalkeurmeester van HalalCorrect Certification en Rhido Ouwejan, kritisch moslimconsument die recentelijk opriep tot een boycot van halal-producten.

Live muziek
Ensemble Pálinka brengt muziek uit diverse Balkanlanden en Rusland. De leden van het bonte gezelschap, wiens roots in klezmer, jazz en klassieke scholing liggen, improviseren met diverse stijlen. Pálinka voert je graag mee naar de Balkan met ontroerende klanken en opzwepende ritmes, van Budapest tot Istanbul. OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud op de website van obalive.

OBA Live is ook op televisie te zien via themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op de website van Spirit24.


Ingezonden persbericht