Prijsuitreiking Kunst en Cultuur voor je Wijk Festival 2009

23/11/2009 11:52

MOVISIE

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Amsterdamse Studio K worden morgen prijswinnaars van het Kunst en Cultuur voor je Wijk Festival bekend gemaakt. De jury en het stemmende publiek bepaalden drie winnaars: één in de categorieën Binnenland, één in de categorie Buitenland en het meest door het publiek gewaardeerde project ontvangt de publieksprijs.

Met het Kunst en Cultuur voor je Wijk Festival brengt MOVISIE in beeld op welke manier kunst- en cultuurprojecten een positieve invloed hebben op de leefbaarheid in wijken en buurten. Uit de in totaal 140 beoordeelde filmpjes nomineerde een vakjury twaalf filmpjes op basis van de kwaliteit van het project en de kwaliteit van het filmpje. Een kleine 1.000 stemmen zijn uitgebracht. Projectleider Mellouki Cadat: "Kunstenaars kunnen als geen ander sociale vraagstukken, bewonerswensen en emoties zichtbaar maken. Door samen te werken met wijkbewoners, ondersteund door sociale professionals, woning-corporaties, ondernemers en ambtenaren, neemt de betrokkenheid van bewoners bij de wijk toe." Harry Mertens, medeorganisator en bedenker van het festival, hoopt dat kunst en cultuur nu vaker worden ingezet in buurten en wijken. Hij verwacht ook dat meer projectuitvoerders hun resultaten via een filmpje onder de aandacht gaan brengen om daarmee anderen te inspireren.

Prijsuitreiking

Op dinsdag 24 november worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De prijswinnaar in de categorie Binnenland wordt beloond met een geldbedrag van 1.000 Euro en een workshop naar keuze, verzorgd door MOVISIE. De winnaar in de categorie Buitenland ontvangt een geldbedrag van 1.000 Euro. Aan de publieksprijs is een geldbedrag van 500 Euro verbonden.

De genomineerde filmpjes zijn te bekijken op www.kunstencultuurvoorjewijk.nl.





http://www.kunstencultuurvoorjewijk.nl