Gemeente Oldebroek


De rioolrechten worden in 2010 niet verhoogd

Burger bespaart ¤ 6,84

Op 10 en 11 november besprak de gemeenteraad van Oldebroek de meerjarenbegroting 2010 - 2013. Binnen de meerjarenbegroting worden de belastingverordeningen vastgesteld. In deze verordeningen wordt de hoogte van de verschillende belastingen bepaald.

De raad besloot om de hondenbelasting, toeristenbelasting en de precariobelasting met 2% te verhogen. De onroerende zaakbelastingen stijgt met 4,3%. Deze verhoging heeft te maken met de financiering van het onderhoud van de begraafplaatsen. Uit onderzoek is gebleken dat een deel van de onderhoudskosten niet in rekening kan worden gebracht bij rechthebbenden op een graf. De raad besloot in 2008 voorlopig om deze kosten te betalen door de onroerende zaakbelastingen te verhogen. Dit voorlopige besluit is nu definitief geworden.

De voorgenomen verhoging van de onroerende zaakbelastingen leidde tot de nodige discussies in de raad. De raad vond het in deze economische zware tijden niet passend om de lasten voor de burger extra te verhogen. Uiteindelijk is besloten om de inwoners gedeeltelijk te compenseren. In 2010 gaat de vaste verhoging van de rioolheffing met ¤ 6,84 niet door. Door dit besluit stijgt de rioolheffing niet met 6,45%, maar met 2%.