Gemeente Emmen


*

De Opvoedestafette trekt door heel Nederland

maandag 16 november 2009

Het centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in Emmen, een middag over `Opvoeden, leuk of lastig'. Op vrijdag 20 november in Emmen en op zaterdag 28 november in Klazienaveen. Doel is dat mensen kennis uitwisselen en elkaar helpen bij de opvoeding.

Minister Rouvoet gaf 7 oktober het startsein voor de Opvoedestafette. Deze bestaat uit een reeks activiteiten rondom het thema positief opvoeden. Van oktober 2009 tot oktober 2010 gaat de opvoedestafette door heel het land. De Opvoedestafette gaat na Delfzijl, Leek, Stadskanaal en Groningen verder in Noordenveld, Emmen en Coevorden.

Het is voor ouders prettig om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Het doel van de lokale debatten is ouders en mede-opvoeders met elkaar in contact te brengen. En hen uit te dagen om in gesprek te gaan over opvoeding. Op deze manier hoopt het centrum voor jeugd en gezin op het versterken van worden sociale contacten tussen ouders.

Het is belangrijk dat we opvoeden weer bespreekbaar maken. In Emmen maken jongeren deel uit van het opvoeddebat. Zij vertellen als ervaringsdeskundigen wat wel en niet werkt bij opvoeden. De bijeenkomsten zijn in de eerste plaats leuk voor kinderen. En een ontmoetingsplek voor ouders.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert een middag over opvoeden "leuk of lastig" met veel spektakel voor de kinderen!
* Knotsgekke muziekpieten

* Swingende Sinthits

* Schminkpaleis

* Springkussen

De kinderen vermaken zich. De ouders en grootouders doen mee aan de opvoedbingo. U dingt mee naar een hoofdprijs: een "Weekend Center Parcs voor het hele gezin". Ouders en grootouders en iedereen die een mening heeft over opvoeden, gaan in gesprek met het CJ&G. De wethouder gaat samen met ouders en jongeren in debat over opvoeden, wat werkt, wat werkt niet? Jongeren putten uit hun ervaringen met opgevoed worden en adviseren ouders.

In de opvoedbus vinden ouders informatie over positief opvoeden. Onder het genot van een kop koffie of warme chocolademelk waarbij de pepernoten natuurlijk niet zullen ontbreken.

De middag in Emmen
Wanneer: vrijdagmiddag 20 november 2009
Waar: Markt Emmen (voor de Dierentuin)
Tijdstip: van 13.00 tot 15.00 uur

De middag in Klazienaveen
Wanneer: zaterdagmiddag 28 november 2009
Waar: Markt Klazienaveen (op het plein voor 't Schip) Tijdstip: van 13.00 tot 15.00 uur

Programma:
13.00 uur Optreden Knotsgekke muziekpieten
13.20 uur Opvoedgesprekken en opvoedbingo
14.00 uur Optreden Knotsgekke muziekpieten
14.20 uur Opvoedgesprekken en opvoedbingo
14.30 uur Opvoeddebat met wethouder Mariet Thalens 15.00 uur Afsluiting door de muziekpieten.

Tussendoor kunnen de kinderen zich vermaken in de springkussen en kunnen zij zich laten schminken in het schminkpaleis! Het CJG nodigt iedereen van harte uit om bij deze middag aanwezig te zijn, dus graag tot ziens!!! Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door het CJG, gemeente Emmen en door Positief Opvoeden Drenthe, Provincie Drenthe.