Opening Ontdekfabriek Under Construction in 'Verboden Stad' Strijp-S

24/11/2009 09:51

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)

innovatie belevingscentrum opent deuren voor kinderen en hun ouders in Eindhoven

"Ik heb een oude fabriek ontdekt waar techneuten en ontwerpers in het geheim bouwen aan de mooiste uitvindingen. In het laatste weekeinde van november willen zij hun geheimen delen met kinderen!". Zo begint de kettingbrief die een anonieme afzender verstuurde aan kinderen in de regio Eindhoven. Deze geheimzinnige kettingbrief bevat de uitnodiging om naar het openingsevenement van De Ontdekfabriek Under Construction te komen.

In de voormalige Philips fabriek (voor de kenners: gebouw SBP) op Strijp-S kunnen de jeugdige en volwassen bezoekers techniekproefjes uitvoeren en deelnemen aan workshops. Het verhaal van de ontdekking van de verlaten fabriek en het bouwen van de zogenaamde 'openingsmachine' staan daarbij centraal. Ook zijn er creaties te bewonderen die schoolkinderen de afgelopen maanden maakten in het kader van De Uitvinderswedstrijd.

Dit inspirerende, leuke en leerzame evenement is gratis te bezoeken op zaterdag 28 en zondag 29 november 2009 tussen 11 en 18 uur. Bezoekers worden geadviseerd om een routebeschrijving van www.deontdekfabriek.nl te downloaden, want in 'De Verboden Stad' Strijp-S bestaan alleen geheime straatnamen!

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.deontdekfabriek.nl