Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.10 uur

Utrecht, 24-11-2009

Auto-inbraken

OUDEWATER De politie zoekt getuigen van auto-inbraken die hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 november.

Bij de politie zijn vijf aangiftes binnengekomen van autos die stonden geparkeerd op de Pr. Bernhardstraat, Pr. Margrietstraat, de H. de Manstraat en de Heemraadsingel. Autokrakers hebben onder andere navigatiesystemen weggenomen. Heeft u informatie over personen en/of voertuigen die zich verdacht ophielden in genoemde straten, neem dan contact op met de het politie wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844.

Wat kunt u doen

Bent u getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde autos, belt u dan 1-1-2. Kenmerken van verdacht gedrag zijn o.a. gluren in en rij autos, op de uitkijk staan, een paar keer terugkomen of vrij lang rond een auto hangen. Als u dat ziet of een combinatie van deze signalen, dan mag u de politie direct waarschuwen via 1-1-2. voor meer informatie over verdachte situaties kunt u terecht op de website herkendesignalen.nl.

Aangifte doen

Bent u toch slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet. De politie adviseert om waardevolle goederen zoals navigatiesystemen, laptops of autoradios goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van (gestolen) goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.

Getuigen gezocht inbraak tankstation

WILNIS De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een tankstation aan de Mijdrechtse Dwarsweg.

Deze inbraak is gepleegd in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 november rond 02.00 uur. De politie is op zoek naar getuigen die op deze locatie verdachte personen en/of voertuigen hebben gezien voor of tijdens de inbraak. Heeft u informatie, bel dan naar de recherche district Rijn & Venen, via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man mishandeld

OUDEWATER Een man werd op maandagavond 23 mishandeld door een bekende van hem.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij voor een woning in Oudewater. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer, een 29-jarige man uit Oudewater. Hij verklaarde dat vlak daarvoor een bekende van hem, een 38-jarige man uit Oudewater, bij zijn woning had aangebeld. Toen de 29-jarige man opendeed, werd hij direct door de 38-jarige man aangevallen en verbaal met de dood bedreigd. Bij de schermutseling sneuvelde een ruit van de voordeur. Daarna ging de verdachte ervandoor.

Het slachtoffer liep licht letsel op en deed aangifte van mishandeling en bedreiging. Hij verklaarde in het verleden problemen met de verdachte te hebben gehad en vermoedde dat dit de aanleiding was.

Agenten gingen naar de woning van de verdachte en hielden hem daar aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Bejaarde fietsster

WOERDEN Een bejaarde fietsster raakte op maandag 23 gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 13.40 uur reed een 70-jarige automobilist uit Woerden over de rotonde aan de Rembrandtlaan en hij sloeg af naar de Jozef Israëlslaan. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een 77-jarige fietsster uit Woerden, met een aanrijding tot gevolg. Zij raakte gewond en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.