Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht, 24-11-2009

Aangehouden na verkeersagressie

UTRECHT - Donderdag 19 november heeft de politie een 68-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het mishandelen van een rijinstructeur.

Op vrijdag 30 oktober gaf een rijinstructeur autorijles op de Petrarcalaan. Een leerling reed in de auto van de instructeur op de Racinelaan en sloeg rechtsaf. Plotseling kwam er van links een auto aanrijden. Deze 67-jarige automobilist uit Utrecht sneed de lesauto af. De instructeur toeterde en de 67-jarige man zette zijn auto vervolgens midden op de weg stil. Er ontstond een woordenwisseling, kennelijk was er een misverstand over wie voorrang had. De gemoederen liepen hoog op en op een zeker moment gaf de 67-jarige man de rij-instructeur twee vuistslagen in zijn gezicht. Daarna stapte hij weer in zijn auto en reed hij weg.

Omdat het kenteken van de automobilist genoteerd werd, konden agenten de 67-jarige Utrechter gemakkelijk achterhalen. De man werd ontboden aan het politiebureau en daaraan gaf hij gehoor. Op 19 november is de man verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij vernielingen had gepleegd en agenten beledigde.

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 november kreeg de politie een melding dat een man zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse werden agenten door de eigenaar van de zaak aangesproken. De verdachte zat nog binnen. De 32-jarige man uit Utrecht werd gevraagd zich uit de horecagelegenheid te verwijderen. Toen de man eenmaal buiten stond, begon hij tegen de voorpui van de zaak te schoppen en de agenten te beledigen. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man met wapen aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd en in het bezit was van een wapen.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie een melding dat bij een horecagelegenheid aan het Jaarbeursplein een man was overlopen tijdens een diefstal. De man had zich opgesloten op het toilet van het gebouw. Ter plaatse troffen agenten een 22-jarige verdachte uit Utrecht aan. De man was, op aangeven van de agenten, van het toilet gekomen en werd aangehouden. In de tas van de man troffen agenten een stroomstootwapen aan. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt de diefstal.

Verkeersregelaar bijna aangereden

UTRECHT Op t Goylaan werd maandagmorgen een verkeersregelaar bijna aangereden door een automobilist die zijn aanwijzingen niet wilde opvolgen.

Een verkeersregelaar uit Eck en Wiel stond omstreeks 06.45 uur het verkeer te regelen op t Goylaan. Op een gegeven moment kwam een automobilist aanrijden die niet de aanwijzingen van de verkeersregelaar wilde opvolgen. Hierdoor werd de regelaar bijna aangereden. De automobilist reed door. Door getuigen werd het kenteken genoteerd en de politie gebeld. Via het kenteken wist de politie de 20-jarige bestuurder uit Utrecht te achterhalen. Hij werd voor nader verhoor op het bureau ontboden.