Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 24-11-2009

Auto botst tegen scooter

HOOGEVEEN Maandagmorgen heeft er op de kruising tussen de Dieselstraat en de Pesserdijk een ongeval tussen een auto en scooter plaats gevonden. Een 54-jarige automobilist uit Hoogeveen reed over de Dieselstraat in de richting van de Siemenstraat. Ter hoogte van de Pesserdijk reed een 16-jarige bestuurster van de scooter plots de weg op. De automobilist kon de scooter niet meer ontwijken en botste tegen haar. De 16-jarige bestuurster is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis. (2009056598)

Hennepplantage ontmanteld

MEPPEL De politie heeft maandagmorgen een hennepplantage aan de Hoofdstraat ontmanteld. Er zijn in totaal 350 planten aangetroffen. De planten en aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage. (2009056562)

Beschonken bromfietser aangehouden

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige bromfietser uit Coevorden aangehouden. De man reed met een hoge snelheid over de Pampert waarop agenten hem staande hielden. Bij de alcoholcontrole blies de man 500 ug/l (1,1 promille). De man is hierop aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009056781)

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 37-jarige automobilist uit Breda aangehouden. De man reed in zijn auto over de Kruisstraat. Dit is een voetgangersgebied. Agenten gaven de man een stopteken. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 505 ug/l (1,2 promille). Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Deze was eerder dit jaar ingevorderd wegens rijden onder invloed. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009056782)

Cafébezoekers bedreigd met vuurwapen

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag zijn enkele cafébezoekers van een café aan de Kerkstraat bedreigd met een vuurwapen. Er was onenigheid ontstaan tussen enkele cafébezoekers waarna één bezoeker enkele andere bezoekers heeft bedreigd met een vuurwapen. Tevens heeft deze man een cafébezoeker geslagen. De man is er vervolgens in gezelschap van een andere man vandoor gegaan. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009056783)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.