Gemeente Geldermalsen

Combinatiefunctie Sport, cultuur, kunst & onderwijs

Geldermalsen introduceert de combinatiefunctie. Bedoeld om samenwerking tussen (brede) scholen, culturele instellingen en sportverenigingen te stimuleren.
Gemeenten Geldermalsen stimuleert de samenwerking stimuleren tussen (brede) scholen, culturele instellingen en sportverenigingen. Er is een nieuwe functie voor bedacht: de combinatiefunctie. Een combinatiefunctie organiseert en voert activiteiten uit op het gebied van kunst, cultuur & sport. De functie draagt bij aan het uitwisselen van allerlei praktische kennis en ervaring tussen verenigingen en onderwijsinstellingen. Kom 13 januari naar de informatieavond en ontdek of de combinatiefunctie iets voor uw vereniging kan betekenen.

De combinatiefunctie

Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever maar werkt voor twee of meer sectoren zoals onderwijs, sport en/of cultuur. De combinatiefunctie vervult een schakelfunctie tussen de school en het aanbod aan post- en spelactiviteiten, bewegingsonderwijs, cultuur en kunstbeoefening. Niet alleen vanuit de school naar een wijk of dorp, maar ook andersom: de persoon in de combinatiefunctie haalt de sportvereniging en de culturele instelling de school binnen.

Voorbeelden

De combinaties en mogelijkheden zijn eindeloos. Om u een indruk te geven hier enkele voorbeelden:

· Sportleraar van een school verzorgt trainingen bij een sportvereniging.

· Kunstenaar bij een kunstinstelling én vakdocent in het onderwijs

· Muziekleraar bij de muziekschool, waar hij lesgeeft maar dat kan hij ook op de basisschool doen.

· Vakleerkracht Nederlands die naast zijn werk op de middelbare school, werkt voor een historische vereniging.

Kom naar de informatieavond op 13 januari

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden wil de gemeente met sport- en cultuurverenigingen en onderwijsorganisaties in gesprek. Op 13 januari is er een speciale avond waar verenigingen en organisaties van harte welkom zijn. Geef u vast op met het aanmeldingsformulier. (u kunt zich ook via de mail aanmelden l.v.d.koppel@geldermalsen.nl). Over enkele weken volgt meer informatie. Kijk voor meer informatie ook op www.Geldermalsen.nl.

4 combinatiefuncties

Geldermalsen wil in 2012 ruim 4 combinatiefuncties hebben. Er is in ieder geval behoefte aan coördinerende functies voor de brede scholen en het Kulturhus Beesd. Deze impuls biedt de mogelijkheid voor:
* uitbreiding van het sport- en cultuuraanbod in het basis- en voortgezet onderwijs.

* versterking van sportverenigingen door de inzet voor het onderwijs, naschoolse activiteiten en wijk- of dorpsactiviteiten.
* mogelijkheden om jeugd te stimuleren in sport en bewegen
* het vertrouwd maken van jeugd met kunst en cultuurvormen.

De aanpak en invulling staan nu nog in het begin. Juist daarom is het belangrijk dat alle betrokkenen zoveel mogelijk gaan meedenken over de exacte invulling voor de gemeente Geldermalsen.

Achtergrond: De Impuls

De regering stimuleert het samenbrengen van kennis en het versterken van sport, cultuur en onderwijs via de combinatiefunctie. (Regeling Impuls brede scholen, sport en cultuur).

Eén samenhangend aanbod van onderwijs, sport en cultuur biedt een rijke leeromgeving waarin kinderen en jongeren de kans krijgen om hun talenten optimaal te ontplooien, sociale vaardigheden op te doen en plezier te hebben. Om kinderen de kans te geven zijn laagdrempelige voorzieningen nodig. Het gaat dan om activiteiten die plaatsvinden met en bij sportverenigingen en culturele organisaties.