Gemeente Emmen


*

De collectieve zorgverzekering van de gemeente Emmen

maandag 23 november 2009

Inwoners van de gemeente Emmen met een inkomen van maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm kunnen in aanmerking komen voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Met deze verzekering krijgen zij veel extra's en bespaart men per jaar een behoorlijk bedrag dat kan oplopen tot EUR 210,-- per volwassene per jaar. Partners kunnen ook deelnemen en kinderen tot 18 jaar mogen gratis meedoen.

Met deze collectieve zorgverzekering krijgt men recht op een heel pakket aanvullende voorzieningen en zorgvergoeding. Het gaat daarbij om korting en vergoeding voor onder meer brillen, tandartskosten en diverse therapieën. Stuk voor stuk hoge kosten, waarvoor men dankzij de aanvullende verzekering van de gemeente goed verzekerd kan zijn.

Extra's
De gemeente heeft een aantal extra's bij Groene Land Achmea geregeld waaronder een korting van 7,5% op de basisverzekering en van 12,5% op de aanvullende verzekering en de aanvullende tandartsverzekering. Daarnaast is geregeld dat het mogelijk is om het verplichte eigen risico van EUR 165,- per jaar in 6 termijnen aflossen. Deelnemers krijgen bovendien gratis het `Gemeente Extra Pakket' met vergoedingen voor onder andere tandartskosten, brillen, hoortoestellen, dieetkosten, kraamzorg en thuiszorg. Ook komen deelnemers via Achmea Health in aanmerking voor allerlei extra's zoals bijvoorbeeld een cursus stoppen met roken. En in plaats van bijzondere bijstand voor medische kosten aan te vragen, kunnen deelnemers de meeste ziektekosten gewoon declareren bij Groene Land Achmea.

Aanvraagformulier
Het aanvraagformulier voor de collectieve zorgverzekering van de gemeente kan gedownload worden van www.socialezakenhelpt.nl maar het kan ook afgehaald worden bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis (Raadhuisplein 1) of bij de balie van het Werkplein (Verlengde Spoortstraat 2). Om vanaf 2010 deel te kunnen nemen, dient het ingevulde aanvraagformulier uiterlijk 15 december 2009 door de gemeente ontvangen zijn.

Meer informatie
Geïnteresseerden die meer willen weten kunnen voor vragen over het verzekeringspakket bellen met de medewerkers van Groene Land Achmea op telefoonnummer 0900-8461. Voor vragen over de bijstandsnorm kan men bellen met de medewerkers Sociale Zaken van de gemeente Emmen via (0591) 68 55 55. Ook op de sites www.gezondverzekerd.nl en www.socialezakenhelpt.nl staat meer informatie over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Emmen.