Politie Haaglanden

Persberichten 23 november

Haaglanden, 23-11-2009

Supermarkt twee keer gedupeerd
Den Haag Medewerkers van een supermarkt aan de Theresiastraat betrapten zondag 22 november rond 17.00 uur een winkeldief. De verdachte, een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, wilde een vat bier stelen. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden. Surveillerende agenten zagen zondag rond 18.00 uur een man uit dezelfde supermarkt komen. Toen hij de agenten zag, gooide hij iets in de bosjes van de Carpetierstraat. Het ging om een onaangebroken fles Port. De verdachte kon niet verklaren waarom hij de fles in de bosjes had gegooid. Hij had ook geen bon van de aankoop. De 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij de fles zonder te betalen had meegenomen.

Verdachte van diefstal scooter aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 22 november rond 23.00 uur een 17-jarige Haagse jongen aan in de Smaragdhorst, omdat hij ervan verdacht wordt dat hij, samen met twee anderen, een scooter wilde stelen. De andere twee jongens wisten de politie te ontlopen. De scooter had een verbroken contactslot, een verbroken kap en het stuurslot was geforceerd. De jongen zit vast voor verhoor.

Uit de bocht
Den Haag Een automobilist vloog zondag 22 november rond 21.30 uur uit de bocht en reed rechtdoor op de kruising van de Jurriaan Kokstraat met de Prins Willemstraat. De agenten die ter plaatse waren, roken bij de bestuurder een sterke alcohollucht. De man, een 39-jarige Hagenaar, is aangehouden en moest aan het politiebureau blazen. Hij blies 1070 ugl, bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Sigarettenkraak in supermarkt, getuigen gezocht Den Haag Bij een inbraak in een supermarkt aan het Parijsplein werd maandag 23 november een nog onbekende hoeveelheid sigaretten gestolen. Rond 02.15 uur ging het inbraakalarm van de supermarkt af. Gewaarschuwde politiemensen zagen ter plaatse dat de schuifpui van de hoofdingang was geforceerd, het rolluik achter de schuifpui werd door een prullenbak omhoog gehouden. Achter de klantenservicebalie waren verschillende sigarettenlades geforceerd. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dronken bestuurder parkeert tegen politievoertuig Den Haag Politiemensen zagen zondag 22 november rond 17.50 uur tijdens een surveillance op de Alberdingk Thijmstraat dat een bestuurder van een auto wel heel erg veel moeite had met inparkeren. Omdat de auto half op de rijbaan stond geparkeerd, vroegen de agenten de 38-jarige Hagenaar zijn auto goed in te parkeren. Bij het achteruit rijden botste de bestuurder met zijn voertuig tegen de zijkant van de politiewagen. De agenten lieten de man hierop een blaastest doen, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau blies de man 905 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille).

Voetganger aangereden
Den Haag Een 87-jarige Hagenaar die een voetgangersoversteekplaats wilde oversteken op de Westduinweg werd zondag 22 november rond 17.00 uur aangereden. Een automobilist, een 77-jarige Hagenaar, had de voetganger vermoedelijk over het hoofd gezien en botste er tegen aan. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag - Een nog onbekende man roofde 22 november om 01.05 uur van een 23-jarige vrouw uit Den Haag haar tas. Het slachtoffer dat vanaf het Oranjeplein naar het parkje liep waar haar fiets stond kreeg plotseling een harde duw. De vrouw viel door de harde duw en kwam met haar hoofd tegen een hek aan. Zij voelde dat haar handtas die zij om haar schouder droeg over haar hoofd werd getrokken. Toen het slachtoffer zich omdraaide zag zij een man weg lopen. Even later zag zij een scooter wegrijden met achterop dezelfde persoon die haar tas had weggenomen. De beide mannen op de scooter droegen donkere kleding, zij reden weg in de richting van de Van Limburg Stirumstraat. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of heeft u informatie, neem dan contact op met de recherche van de Hoefkade via 0900-8844, liever anoniem dan via M 0800-7000.

Dure borrel
Delft Een 43-jarige bromfiets bestuurder kon zondag 22 november direct de cel in. De man werd op de Oude Langedijk voor een alcoholcontrole staande gehouden. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau voor een tweede blaastest. Aan het bureau blies de man 340 ugl. Daarmee was de koek nog niet op. Politieagenten controleerden de persoonsgegevens van de man en ontdekten dat hij nog een fikse boete had openstaan. De man moest nog bijna 1500 euro betalen. Zoveel geld had hij niet. De man moest dan ook de cel in.

Jongeren belemmeren busrit
Westland/Monster De politie hield zondag 22 november om 10.20 uur twee Westlanders (23 en 25 jaar) aan op verdenking van het belagen of bedreigen van een 43-jarige buschauffeur van een regionaal vervoersbedrijf. De jongeren zaten in de bus en vielen de buschauffeur lastig. Beiden mannen verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank en gedroegen zich dusdanig dat ter hoogte van de Acaciastraat de chauffeur zijn bus parkeerde en de jongeren verzocht uit te stappen. Hierbij werd de 43-jarige man bedreigd en sloeg een van de mannen tegen de busspiegel. Politieagenten konden het duo in de directe omgeving aanhouden. Bij de aanhouding pleegde de 23-jarige verzet. Aan het bureau maakte de politie tegen beide mannen proces-verbaal op. De 23-jarige zit nog vast vanwege het door hem gepleegde geweld tegen de politieagenten. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.