Gemeente Lansingerland

Opkomst vaccinatie goed in Lansingerland
Kindervaccinatie

Maandag 23 november startte GGD Rotterdam-Rijnmond de vaccinatiecampagne tegen de Mexicaanse griep op zes locaties, waaronder in Lansingerland.

In sporthal De Ackers in Bergschenhoek zijn 4.394 kinderen van een halfjaar tot vijf jaar en huisgenoten van kinderen jonger dan een half jaar gevaccineerd. Van hen waren er duizend afkomstig uit de gemeente Rotterdam.

Winfred Schop, campagneleider: âWe zijn tevreden over de eerste vaccinatiedag. We hopen dat de opkomst voor de tweede vaccinatie net zo goed is. â
Om goed beschermd te zijn tegen de Mexicaanse griep, is het belangrijk dat de mensen in de week van 14 december ook hun tweede prik halen.

Vaccinatie De Ackers

Baby twee maanden onwel
Aan het eind van de dag signaleerde een arts van de GGD dat een baby van twee maanden onwel werd. De baby viel vanwege zijn leeftijd buiten de vaccinatiedoelgroep. De ouders waren met de baby in de sporthal aanwezig om zichzelf te laten vaccineren.

De traumahelikopter werd opgeroepen om het kindje naar een ziekenhuis te vervoeren, maar uiteindelijk kon de baby per ambulance naar een ziekenhuis in de regio worden gebracht. De moeder van de baby heeft laten weten dat de twee maanden oude baby al ziek was.