Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Wethouder Grashoff bezocht Beverwaard

Op maandag 16 november bezocht wethouder Rik Grashoff (participatie, cultuur en milieu) enkele projecten en instellingen in de deelgemeente IJsselmonde die betrekking hebben op zijn bestuurlijke portefeuille. Dagelijks bestuurders Johan Grijzen en Wouter Boonzaaijer lieten hem kennis maken met enkele projecten.

In het kader van het participatiebeleid werd een bezoek gebracht aan de Rhamma Ah Stichting in de Beverwaard aan de Neercanneplaats. Portefeuillehouder Grijzen vertelde kort over de beleidsontwikkelingen. Soraima Martina van Rhamma Ah vertelde over de stichting en de bijdragen die zij aan dat beleid leveren. In het kader van het beleidsveld cultuur volgde een bezoek aan het project Bakens van Beverwaard. Bakens van Beverwaard, het Postkantoor voor Verhalen en Beeld in een winkelpand aan de Oude Watering. Bakens van Beverwaard is een nieuw type postkantoor voor de buurt, waar bewoners van Beverwaard hun verhalen en beelden kunnen deponeren en uitwisselen. Dit kan door het te vertellen, door het zelf op te schrijven of door een foto, krantenknipsel of iets anders mee te nemen. Ieder die in de winkel komt krijgt een eigen map waarin zijn of haar verhaal gearchiveerd wordt. Vervolgens wordt gevraagd het verhaal symbolisch in de droommaquette te plaatsen, zodat de bezoekers bijdragen aan het geheugen van Beverwaard.

In het kader van het beleidsveld milieu werd de duurzame tramremise in de zuidpunt van Beverwaard aan de Edo Bergsmaweg bezocht. Dagelijks bestuurder Wouter Boonzaaijer met in portefeuille verkeer, vervoer en milieu heette hem hier welkom. Een van de discussiepunten was de realisatie van windmolens aan de zijde van de A16. Daarnaast kwam de voortgang van het restwarmtetraject aan de orde en de 80 km/u-snelheid op de A16 in verband met de luchtkwaliteit.