Politie Haaglanden

Persberichten 24 november 2009

Haaglanden, 24-11-2009

Brandstichters op de vlucht
Den Haag Twee Haagse jongens van 16 en 17 jaar staken maandag 23 november rond 23.00 uur vuilniszakken in de Spuistraat in brand. Toen zij de naderende politieagenten zagen, renden ze weg. De politie was hen te snel af en op de Hoogstraat grepen de agenten de twee jongens in de kraag. De brandstichters kregen op het politiebureau een verwijzing voor Bureau Halt.

Man geeft zich uit als glazenwasser
Den Haag - Een nog onbekende man deed zich maandag 23 november op de Goudsbloemlaan voor als glazenwasser en wist op die manier bij minimaal twee bewoners geld los te peuteren. Tussen 20.45 uur en 21.30 uur belde de man bij in ieder geval twee bewoners aan en verklaarde dat zij moesten betalen voor het wassen van de ramen. In beide gevallen wist hij de bewoners ervan te overtuigen dat zij een betaalachterstand hadden en dus ook nog voor de vorige wasbeurt moesten betalen. Eén van de slachtoffers betaalde uit goedheid ook de openstaande schuld van een buurvrouw.
De 'glazenwasser' was een slungelige blanke man met kort haar en een piercing in zijn onderlip. Heeft u maandag deze man gezien in de (omgeving van) de Goudsbloemlaan of heeft hij wellicht ook bij u aangebeld? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Autorijden op fietspad
Den Haag / Loosduinen - Politieagenten bekeurden maandag 23 november om 17.04 uur een 18-jarige man uit Den Haag, omdat hij met zijn auto over het fietspad naast de Monsterseweg reed. Een eveneens 18-jarige medepassagier en plaatsgenoot kon zich niet legitimeren en werd meegenomen naar het politiebureau. Nadat zijn legitimatiebewijs was gebracht en de bijbehorende boete was voldaan, mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Aanrijding met scooter
Wassenaar - Een 27-jarige automobilist uit Den Haag sloeg maandag 23 november omstreeks 17.05 uur vanaf de N44 rechtsaf de Paauwenlaan in en zag daarbij een 24-jarige man op een scooter uit Voorschoten over het hoofd. De auto en de scooter botsten op elkaar, de scooter raakte aan de voorzijde beschadigd. Niemand raakte gewond. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Opgepakt na winkeldiefstal
Wassenaar Een medewerker van een supermarkt aan de Luifelbaan zag 23 november omstreeks 17.15 uur dat een man blikjes bier en bakbananen meenam zonder deze af te rekenen. De winkeldief gedroeg zich zeer agressief en was er snel vandoor gegaan. Doordat de medewerker een goed signalement gaf, konden gewaarschuwde politieagenten de 34-jarige man uit Uganda al snel in de omgeving aanhouden. De man kreeg een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Voorburg Automobilisten reageerden over het algemeen begripvol op een snelheidscontrole op de Rembrandtlaan. Agenten schreven daar maandagochtend 23 november twaalf bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De Rembrandtlaan is een 30 km zone. De hoogst gemeten snelheid lag op 54 km/u.

Koperdieven gepakt
Leidschendam Een getuige belde dinsdag 24 november de politie omdat op de Frekeweg drie mannen met bivakmutsen op, spullen in een auto aan het inladen waren. De getuige kon het type auto waarin ze wegreden doorgeven. Surveillerende agenten gingen achter de auto aan, en op de A4 bij de afslag Delft Noord, konden ze hen tot stoppen dwingen. In de auto vonden de agenten koperdraad, de bivakmutsen en breekijzers. De drie mannen (25 en 28 jaar uit Rotterdam) werden aangehouden. Eén van hen gaf aan dat hij die ochtend ontslagen was en om zijn schulden af te lossen, de twee andere had meegenomen om de diefstal te plegen.

Verwarde man aangehouden
Wateringen Agenten hielden maandag 23 november om 18.00 uur een 27-jarige man uit Wateringen aan. Hij was verward en had spullen in de woonkamer van een familielid aan het Oostblok vernield. Toen de agenten arriveerden, kwam hij hen tegemoet lopen met een Duitse helm op zijn hoofd. Toen de agenten hem mededeelden dat hij was aangehouden voor vernieling, werd hij agressief. De agenten moesten pepperspray gebruiken om hem aan te houden. Op het politiebureau kwamen medewerkers van de crisisdienst de man te hulp.

Drie inbrekers op heterdaad betrapt
Delft Dankzij een oplettende getuige hielden politieagenten dinsdagochtend 24 november rond 03.00 uur drie woninginbrekers op heterdaad aan. De getuige belde 112 omdat er werd ingebroken in een winkel aan de Papsouwselaan. Gealarmeerde politieagenten zagen nog net hoe de inbrekers wegrenden richting de Mercuriusweg. Direct zetten zij de straten erom heen af. Met behulp van politiehonden werd het drietal (18, 21 en 23 jaar uit Delft) uit de bosjes gehaald. Ook vonden de honden inbrekersgereedschap. Op het politiebureau zijn de mannen ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Politie zoekt getuigen poging diefstal
Pijnacker De politie is op zoek naar getuigen van een poging diefstal van bouwmaterialen. In het weekend van 21 en 22 november trachtten enkele nog onbekenden personen met een blauwe Peugeot Boxer vanaf een bouwterrein aan de Floralaan (Keizershof) een grote hoeveelheid steigerpijpen en steigerkoppelingen weg te nemen. De diefstal mislukte omdat de auto vast bleef zitten in de modder op het bouwterrein. Politieagenten troffen de wagen in de modder en met de voor de diefstal klaarstaande steigerpijpen en koppelingen aan. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. Bent u getuige geweest van deze poging tot diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen aanranding
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding en poging tot verkrachting van een 23-jarige vrouw. Het slachtoffer stapte donderdagavond 19 november rond middernacht in een lift van een flat aan de Zalkerbos. In de lift stond nog een andere vrouw. Terwijl de vrouw instapte, liep een man met haar mee de lift in maar drukte niet op een etageknop. Nadat bij een etage de andere vrouw uitstapte en het slachtoffer alleen met de man achterbleef probeerde de man haar in de lift te verkrachten.
Nadat de lift op een andere etage tot stilstand kwam, wist het slachtoffer aan haar belager te ontsnappen. De verdachte heeft het volgende signalement; man, Mediterraan type, leeftijd rond de 30 jaar, gekleed in een donkerbruine jas met rits aan de voorzijde, spijkerbroek, grijze trui met twee witte strepen ter hoogte van zijn borst. De man had een stoppelbaard.
Bent u getuige geweest van deze poging tot verkrachting? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Kent u aan de hand van het signalement de door de politie gezochte verdachte? Neem dan contact op met de afdeling zeden van Politie Haaglanden via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen brand basisschool gezocht
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt mensen die meer informatie hebben over een kleine brand bij een basisschool aan de Dr. Jw. Paltelaan. Zondag 15 november omstreeks 14.20 uur woedde in de school een kleine 0.brand. Door de brand raakte de deur van de school beschadigd. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de brand al gedoofd. Volgens de melder waren er bij de brand twee jongens betrokken, die daarbij gewond zouden zijn geraakt. Politieagenten startten direct een onderzoek in de omgeving, maar troffen niemand meer aan. Omstreeks 16.00 uur meldden zich in het ziekenhuis twee Zoetermeerse jongens (13 en 15 jaar) met brandwonden aan het gezicht en armen. De betrokkenheid van deze jongens bij de brand wordt door de recherche onderzocht. De recherche zoekt mensen die mogelijk zondag 15 november iets gezien hebben in de omgeving van de school. Of mensen die op een andere manier kennis dragen van de zaak? Denkt u de recherche te kunnen helpen deze zaak op te lossen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.