Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-11-2009

Bredanaar mishandelt zijn ex-schoonmoeder

BREDA - De politie heeft gisteravond bij een woning in Breda de 33-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 61-jarige ex-schoonmoeder uit Bazel (België) te hebben mishandeld. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De verdachte en het slachtoffer kregen op straat een woordenwisseling toen de vrouw haar kleinkinderen terug bracht na een logeerpartijtje. Tijdens de woordenwisseling greep de verdachte de vrouw bij haar keel en duwde haar tegen de grond. Ze verloor daarbij haar bril. Haar kleinkinderen waren getuige van het voorval. Op het moment dat ze de tassen van de kinderen wilde overhandigen kreeg ze opnieuw een duw waardoor ze in een heg terecht kwam.

Familielid ex-vriendin vernielt huisraad en mishandelt jongens

ZUNDERT - De politie heeft gisteravond rond de klok van 20.30 uur een 59-jarige inwoner uit Zundert aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 17-jarige jongen uit Zundert te hebben mishandeld. ook zou hij huisraad vernield hebben en bedreigingen hebben geuit.

Het slachtoffer verklaarde in zijn aangifte dat een familielid van zijn ex-vriendin gistermiddag aan de deur stond. Nadat de jongen de deur geopend had drong de man de woning in. Op dat moment waren er nog drie andere jongens in de woning aanwezig. In het huis ontstond een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict dreigde de verdachte met een honkbalknuppel die hij bij zich had. Ook sloeg hij het slachtoffer en de andere aanwezigen in het gezicht. In de woning richtte hij diverse vernielingen aan. Keukenkastjes moesten het ontgelden, een ruit van een tussendeur sneuvelde en lamellen braken. Nadat de verdachte vertrokken was werd de politie geïnformeerd die een onderzoek instelde. Het lukte de agenten de man te traceren en aan te houden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Automobiliste gewond bij eenzijdig verkeersongeval

ACHTMAAL - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Achtmaalseweg raakte gisteravond een 51-jarige automobiliste uit Achtmaal gewond. Ze is met onder andere letsel aan borst en gezicht overgebracht naar een ziekenhuis in Roosendaal.

De vrouw reed gisteravond rond 22.30 uur als bestuurster van een auto vanuit Sprundel over de Achtmaalseweg richting Achtmaal. Tijdens de rit botste ze met haar auto tegen een boom. Het slachtoffer verklaarde een black-out te hebben gehad. In het ziekenhuis werd van haar bloed afgenomen. Een onderzoek naar een mogelijk alcoholpercentage wordt ingesteld.

Politie beloont medewerkers bankinstelling

ZUNDERT - Teamchef Benjamin van Gelderen van het politieteam
Etten-Leur heeft vier medewerkers van een bankinstelling in Zundert in het zonnetje gezet. Zij hebben begin november elk hun bijzondere bijdrage geleverd waardoor twee Roemenen konden worden aangehouden die bezig waren met het plunderen van rekeningen met geskimde bankpassen.

Een oplettende medewerker zag op 03 november jl. dat twee mannen zich bij een pinautomaat verdacht gedroegen. Ze attendeerde haar collega's die een onderzoek instelden. Al snel werd duidelijk dat het tweetal bezig was met 'skimpraktijken'. Eén telefoontje naar 112 en de politie kon op aanwijzing van de medewerkers de verdachten in de buurt aanhouden.

Teamchef van Gelderen roemde het snelle en doortastende optreden. Vooral de melding bij 112 was cruciaal, benadrukte hij. Dat was niet voor iedereen vanzelfsprekend bleek wel uit de reacties van de kant van de bankinstelling. "Als elke seconde telt, geldt ook in
niet-levensbedreigende situaties waarin de politie snel ter plaatse moet zijn, dat je beter één keer te veel kunt bellen naar 112 dan een keer te weinig" zo legde hij uit. Ook verdachte situaties in en rond woningen of bij overvallen werden als voorbeeld genoemd. Uit handen van de teamchef ontvingen vier medewerkers bloemen, een certificaat en een miniatuur politiepet.

De bankinstelling heeft direct preventietips over skimming op de balie en bij de automaten opgehangen en besteedt via hun interne media aandacht om bij verdachte situaties bij geldautomaten direct 112 te bellen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-11-2009 13:20 | © Regio Midden en West Brabant |