Gemeente Kampen



Gouden erepenning voor 100-jarige Kamper Oranje Vereniging

24-11-2009 09:28
Tijdens een bijeenkomst van de Kamper Oranje Vereniging op maandagavond 23 november werd door burgemeester Bort Koelewijn een gouden erepenning van de gemeente Kampen uitgereikt aan de vereniging. De KOV kreeg de gouden erepenning vanwege het 100-jarig bestaan van de vereniging.

De Kamper Oranje Vereniging, opgericht op 24 november 1909 en goedgekeurd bij Koninklijk besluit d.d. 28 Juli 1910 no. 66, is nog altijd een zeer actieve vereniging, die veel voor haar leden en de stad betekent. De vereniging draagt al 100 jaar zorg voor vele evenementen op en rond Koninginnedag. Dit varieert van de jaarlijkse lampionoptocht, reveille, kinderzang, spellenfestival en straatparade tot de taptoe. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen daar ook andere activiteiten bij zoals de 5 mei viering.

Met de jaarlijkse bijdrage van de ruim 1.500 leden en de bijdrage van een groot aantal sponsoren worden de activiteiten gefinancierd. En door de grote inzet van bestuursleden en vrijwilligers kan ieder jaar een goed programma worden gepresenteerd. Het bestuur van de Kamper Oranje Vereniging bestaat uit zestien personen. De voorzitter, secretaris en penningmeester vormen het dagelijks bestuur en worden bijgestaan door de overige leden van het bestuur. Binnen het bestuur wordt gewerkt met commissies.

Het gemeentebestuur van Kampen heeft veel waardering voor de vele evenementen en activiteiten die de KOV jaarlijks organiseert. En daarnaast voor de vele jubileumactiviteiten die de KOV in het kader van het 100-jarig bestaan heeft georganiseerd voor de inwoners. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de erepenning toe te kennen.

De gouden erepenning van de gemeente Kampen kan worden toegekend, onder andere aan verenigingen, vanwege activiteiten op verschillende terreinen die de plaatselijke gemeenschap uitzonderlijk hebben gediend.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |