Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 november 2009

Winkeldief op heterdaad betrapt

Enschede

Een 44-jarige man uit Enschede werd maandag 23 november aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens winkeldiefstal.

Maandag 23 november omstreeks 13.30 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Deurningerstraat in Enschede een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het personeel. Tijdens de aanhouding wist de man te ontkomen, maar tijdens het ontkomen verloor hij zijn portemonnee. De politie kon de man aanhouden bij zijn woning. Op het politiebureau bleek dat de man nog een vonnis open had staan. Hij is ingesloten. (2009055819)

Automobiliste gewond na aanrijding Hellendoorn
Een 82-jarige vrouw uit Ommen raakte maandag 23 november gewond na een aanrijding in Hellendoorn.

Maandag 23 november omstreeks 09.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Schuilenburgerweg in Hellendoorn. Bleek dat een 82-jarige automobiliste uit Ommen moest remmen voor een geparkeerde auto en het tegemoet komende verkeer. Dit werd te laat opgemerkt door een achter haar rijdende 55-jarige automobilist uit Hellendoorn. De man reed tegen de 82-jarige automobilist, welke vervolgens door schoof tegen de geparkeerde bus. De 82-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2009055731)

Vrachtwagenchauffeur gewond na aanrijding Wierden
Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan de Rijn raakte dinsdag 24 november gewond na een aanrijding in Wierden.

Dinsdagmorgen 24 november omstreeks 06.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Rijssensestraat in Wierden. Bleek dat een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Daarle van de N35 kwam en onder aan de afrit links af de Rijssensestraat op wilde rijden. Op de Rijssensestraat reed een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan de Rijn. De 41-jarige chauffeur was in de veronderstelling dat de 59-jarige chauffeur rechtsaf wilde slaan en reed met zijn combinatie de Rijssensestraat op. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Door de aanrijding reed de 59-jarige tegen een lichtmast aan en viel door het raam naar buiten. De chauffeur raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Door de aanrijding was de afslag tijdelijk afgesloten geweest. (2009055992)

Man aangehouden na slaan met bierfles Enschede
Een 38-jarige man uit Enschede werd maandagavond 23 november aangehouden, omdat hij een 30-jarige man met een bierfles had geslagen.

Maandagavond 23 november omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Maanstraat in Enschede. Bleek dat een 30-jarige Enschedeër en een 38-jarige Enschedeër onenigheid hadden. Toen de 30-jarige verhaal kwam halen bij de 38-jarige, sloeg hij de 38-jarige. Daarna sloeg de 38-jarige met een bierfles op het hoofd van de 30-jarige. De politie werd gealarmeerd. De 38-jarige werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt het hoe en waarom van de ruzie. (2009055966)

Poging overval op pizzakoerier

Enschede

Op maandag 23 november is getracht een pizzakoerier te overvallen in Enschede.

Maandagavond 23 november omstreeks 21.00 had de pizzakoerier met zijn scooter een pizza bezorgd. Hij reed terug richting de stad via de Jupiterstraat. Ter hoogte van de Venusstraat kwam er een donkere scooter naast hem rijden met daarop twee jongens die een donkere helm droegen. De bijrijder stak zijn hand uit en had iets in zijn hand dat leek op een mes. De pizzakoerier, een 16-jarige jongen uit Enschede, werd tot stoppen gedwongen maar besloot verder te rijden. Bij de Maanstraat zag hij dat de andere scooter niet meer naast hem reed.

De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen met de politie. Dit kan met Politie Twente, afdeling Enschede-Noord door langs te gaan of te bellen naar 0900-8844. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2009055986)