Gemeente Vlaardingen


Vijf horecaondernemingen genomineerd voor de Vlaardingse UITblinker 2009

24 november 2009

De jury van horecaprijs De Vlaardingse UITblinker heeft maandag 23 november in Tapperij De Stulp de genomineerden voor 2009 bekend gemaakt. Het oer-Hollandse Hendriks Huyskamer, het vlotte restaurant Krabbeplas, no nonsense-zaak Malle Babbe, DOude Stoep die er voor jongeren is, en de aparte Pittstop, zijn de gelukkigen. De uiteindelijke winnaar van De Vlaardingse UITblinker krijgt de prijs 25 januari 2010 overhandigd.

Bij de beoordeling heeft de jury, bestaande uit de raadsleden, Eu Wha Yang (voorzitter), Helen de Koning-Hoogland, Corrie Kortleven en Peter van Wilsem, vooral gelet op horecabedrijven die iets extras voor hun gasten doen, en het sociale leven en uitgaansleven in Vlaardingen aantrekkelijker maken. Daarbij stelt de jury als voorwaarden dat het bedrijf voldoet aan de veiligheidsvoorschriften en de vergunningen op orde heeft.

Mosselen
Hendriks Huyskamer is een rustpunt in de wijk. De exploitant organiseert thema-avonden, zoals een mosselavond, voor vaste klanten. Er wordt oer-Hollandse kost geserveerd in de knusse ambiance van een ouderwetse huiskamer. Het restaurant heeft de buurt voor zich gewonnen, door te sluiten als de laatste eters vertrokken zijn.

Feest
Restaurant de Krabbeplas is niet weg te denken uit Vlaardingen. Vooral s zomers heeft het restaurant een belangrijke functie, als er recreanten zijn bij de Surfplas (Krabbeplas). Maar ook andere tijden van het jaar komen veel mensen een hapje eten of geven er hun feest. Er worden thema-avonden georganiseerd, zoals een sixties-party. Het personeel is vriendelijk en het eten is goed.

Filmdoek
De juryleden vinden Malle Babbe een zaak die veel Vlaardingers aanspreekt. Het is een no nonsense-restaurant met een vriendelijke uitbater, die de witte muur tegenover zijn zaak als filmdoek wil gebruiken. Malle Babbe voegt in het centrum iets toe aan het culinaire leven. Er heerst een goede sfeer en de verhouding prijs-kwaliteit is goed.

Politiek
DOude Stoep krijgt het voor elkaar jong publiek te interesseren voor politiek. Ook met de programmering van de andere activiteiten, is het een kroeg die zich onderscheidt en aantrekkingskracht heeft voor de jongeren die niet zo snel een Vlaardingse kroeg zouden opzoeken. DOude Stoep heeft de Vlaardingse UITblinker in 2007 gewonnen, maar het blijft een goed, steady café.

Grenzen verleggen
De jury is van oordeel dat café Pittstop een aanwinst voor Vlaardingen is. Het is anders dan anders. Je bent welkom voor een drankje aan de bar en een goede eerlijke hap. Behalve een café waar truckers komen, die zich daar ook kunnen douchen, is Pittstop ook een bluescafé en daarmee verlegt het de eigen grenzen.

Publieksprijs
Met de bekendmaking van de genomineerden stopte ook de aanmeldingsperiode voor de Publieksprijs 2009. Deze prijs is naast de Vlaardingse UITblinker ingesteld.
Iedereen kon tot 23 november zijn favoriete horecagelegenheid aanmelden via aanmeldkaarten of internet. Het horecabedrijf met de meeste aanmeldingen ontvangt de Publieksprijs 2009. Onder alle inzenders wordt een dinerbon voor twee personen verloot. Deze reikt de jury op 25 januari 2010 uit, tegelijk met de Vlaardingse UITblinker en de Publieksprijs.