Gemeente Noordenveld

kavels De Lange Streeken II in Peize

Gemeente verkoopt 12 kavels De Lange Streeken II in Peize

Gepubliceerd op: 24 november 2009

De gemeente heeft maandag 23 november 12 kavels in de nieuwe woonwijk De Lange Streeken II in Peize verkocht. Tijdens een bijeenkomst in café Boonstra in Peize werden de kavels door notaris Holland verloot onder in totaal 16 gegadigden. Doordat sommigen een voorkeur hadden voor dezelfde kavel, konden helaas niet alle inschrijvers tevreden huiswaarts keren. Van de 12 kopers zijn 7 afkomstig uit Peize zelf. De anderen komen uit Groningen, Paterswolde en Sneek.

Wethouder zeer tevreden

Wethouder van ruimtelijke ordening Jan Kemkers is zeer tevreden over de verkoop van de kavels. "Het is momenteel natuurlijk een moeilijke tijd om aan zo'n avontuur te beginnen. De kopers van onze kavels die nu ook een eigen woning hebben, hebben een dappere stap gezet. De afgelopen weken heb ik verscheidene mensen gesproken die het niet aandurfden, hoewel ze heel graag in De Lange Streeken II zouden willen wonen. Ik heb bewondering voor de kopers die het wel aandurven en ik wens hen de komende maanden heel veel creativiteit en wijsheid toe. Met die factoren hebben we straks ongetwijfeld een prachtige woonwijk in Peize met duurzame, mooie, gevarieerde woningen die goed passen bij Peize. Het is uiteraard te hopen dat we de overige kavels ook binnen redelijke tijd kunnen verkopen en dat de projectontwikkelaars ook van start gaan, want dan kan er een beetje gelijk op gebouwd worden en dat is voor de nieuwe bewoners wel zo prettig."

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt

In De Lange Streeken II is ruimte voor 103 woningen. De gemeente had daarvan 26 kavels voor vrijstaande woningen in de verkoop. Daarvan zijn nu dus 12 verkocht. De resterende kavels zijn te koop volgens het systeem `wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Op de website van de gemeente staat binnenkort een bijgewerkte kaart, waarop te zien is welke kavels nog vrij zijn. De andere kavels worden door projectontwikkelaars bebouwd.