Gemeente Teylingen

concept beleidsnota kunst en cultuur "Leren en Meedoen!"

Teylingen bespreekt concept beleidsnota kunst en cultuur "Leren en Meedoen!"

24 november 2009

Op 1 december 2009 bespreekt de commissie Welzijn de concept beleidsnota kunst en cultuur "Leren en meedoen!". In de nota stelt het college voor het beleid op kunst en cultuur te richten op actieve deelname van inwoners bij kunst en cultuur. De concept beleidsnota is te downloaden van de website van de gemeente Teylingen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van de keuzenota "Teylingen, dromen van kunst en cultuur" uitgesproken dat cultuureducatie en actieve cultuurparticipatie ofwel amateurkunst een belangrijke basis vormen voor de kunst en cultuur in Teylingen. De gemeente wil bereiken dat inwoners actief zijn ten aanzien van kunst en cultuur.

Passieve cultuurparticipatie, cultureel erfgoed en Warmond kunst- en cultuurdorp worden als een natuurlijk vervolg of verlengstuk op deze basis betrokken.

De zojuist verschenen beleidsnota kunst en cultuur "Leren en Meedoen!" is adviserend en heeft tot doel de gemeenteraad een aantal beleidskaders vast te laten stellen. Deze beleidskaders geven richting aan op basis waarvan de gemeente in de praktijk besluiten kan nemen. De gemeenteraad beslist met deze nota tevens over een aantal voorgestelde maatregelen.

De nota is tot stand gekomen mede op basis van gesprekken met leerkrachten uit het basis- en het voortgezet onderwijs. Een vragenlijst en een gesprek met een aantal culturele instellingen en verenigingen hebben ook tot input geleid. De beleidsnota is vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en wordt op 1 december voorgelegd aan de commissie Welzijn. De nota is ook te lezen op deze website onder vrije tijd, kunst en cultuur.

Belangstellenden zijn van harte welkom bij de vergadering van de commissie Welzijn op 1 december in het bestuurscentrum in Voorhout. De gemeenteraad beslist op 17 december over de nota.

Nieuwe afvalcontainers