Project Gemeente Westland

Denkt Vooruit

Westland Denkt Vooruit

Publicatiedatum: 24-11-2009

Ook in Westland kunnen noodsituaties ontstaan. Uitval van elektriciteit, besmetting van drinkwater, wateroverlast of het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. De gemeente Westland vindt het belangrijk dat haar inwoners voorbereid zijn op een eventuele ramp of calamiteit.

Vanaf deze week worden inwoners van de gemeente Westland gewezen op de landelijke Denk Vooruit campagne. Bij de gemeentekantoren, bibliotheken, Stiploketten, scholen en verenigingen liggen speciale boodschappenlijstjes. Daarop zijn alle alledaagse spullen genoemd waarmee een noodsituatie beter door te komen is.

In het gemeentekantoor in Naaldwijk staat een vitrine met daarin de spullen die op het `boodschappenlijstje' staan. De bibliotheken in 's-Gravenzande en Wateringen hebben deze spullen ook tentoongesteld.

Via de lokale omroep WOS worden deze week radiospotjes uitgezonden waarin verschillende soorten noodsituaties te horen zijn waarin het `boodschappenlijstje' nodig is.

De campagne eindigt aan het einde van dit jaar. Op deze pagina van deze website en op www.denkvooruit.nl en is meer informatie te vinden.