Gemeente Nuenen


Onderscheiding Chris Kuijten voor 40 jaar EMK

Tijdens de viering van het 40-jarig lidmaatschapsjubileum van Chris Kuijten op zaterdag 21 november 2009 in de kantine van het sportpark van EMK ontving hij de bronzen erepenning van de gemeente Nuenen uit handen van burgemeester Ligtvoet.

Â

Chris Kuijten (54 jaar)

De heer Chris Kuijten viert zijn 40-jarig lidmaatschap van voetbalvereniging EMK. Als voetballer begonnen op 13- 14 jarige leeftijd bij de jeugd en later bij de senioren van EMK. In de afgelopen 40 jaar is hij een van de dragende figuren van EMK geworden waardoor de vereniging kan functionen. Hij zet zich al ruim 30 jaar in voor de organisatie van het jeugdkamp. Als leider, inspirator en de laatste jaren als hoofdleider. Aan dit jaarlijkse driedaagse jeugdkamp nemen tientallen kinderen deel in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Erkenning voor deze verdiensten kreeg Chris door de titel de Chris Kuijten wisseltrofee die de winnaar van het penaltyschieten op het jeugdkamp ontvangt.

Â

In 1995 werd Chris Kuijten lid van de jeugdcommissie en volgde hij de KNVB cursus Jeugdvoetballeider om de kwaliteit van de begeleiding van de jeugdleden te verbeteren. Hij is altijd leider geweest van diverse teams. Tussen 2000 en 2007 is hij ook bestuurslid van EMK geweest met het aandachtsgebied Jeugd. Door zijn inzet en jeugdbeleid als voorzitter van de jeugdcommissie is hij erin geslaagd om het niveau van de spelers op te krikken zodat verschillende jeugdteams zijn gepromoveerd. Er volgde vele kampioenschappen en het aantal jeugdleden verdubbelde.

Â

Bij de viering van het 40-jarig jubileum van EMK in 2003 was Chris Kuijten een van de organisatoren. Door zijn langdurige inzet voor EMK is Chris Kuijten al twee keer de EMK-er van het jaar is geweest en in 2008 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste bij EMK.

Â

Chris Kuijten is al 35 jaar magazijnbeheerder bij ECR-Nederland voor het centrale ECR-Benelux-magazijn in Nuenen. In 2004 heeft hij 14 dagen vrijwilligerswerk verricht in Bosnie voor de Stichting Bosnische Kinderen.

Â

Voor zijn jarenlange verdiensten heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hem de gemeentelijke erepenning in BRONS toe te kennen.

Â
Â