Senternovem

24-11-2009 | Youth Food Movement Academie van start

In januari 2010 gaat de YFM Academie van start. Het doel van de academie is het samenbrengen van jonge professionals en studenten binnen de horeca landbouw- en voedingssector. Door middel van een interactief programma wil de academie haar deelnemers kennis laten vergaren en uitwisselen. Hiermee wordt een waardevolle bijdrage geleverd aan de toekomst van ons voedselsysteem.

yfm_academie De Youth Food Movement is in het leven geroepen omdat de afstand tussen boeren en producenten en jonge consumenten steeds groter wordt. Jongeren groeien op in een economie die veelal draait om winst maken, snel en efficiënt werken en op grote schaal produceren. Ook eten moet tegenwoordig snel en efficiënt gebeuren, waardoor het aanbod van kant-en-klaar maaltijden en fast food enorm is. Door de toename van grootschalige boerderijen en industrieën, monoculturen en massaproductie is er steeds minder ruimte voor boeren en producenten die op traditionele en ambachtelijke wijze te werk gaan met respect voor de natuurlijke omgeving. Bovendien wordt de voedselcrisis in de wereld steeds erger en schaadt industriële voeding het milieu, onze samenleving en onze gezondheid.

Het is tijd voor actie. Jongeren van vandaag zijn de leiders van morgen. Jongeren kunnen een verschil maken op de lange termijn. Daarom brengt de Youth Food Movement Nederland jonge consumenten, producenten, boeren, koks en studenten dichter bij elkaar. Er wordt weer aandacht besteed aan duurzame voedselproductie en genieten van lekker eten. Voedsel hoort bij onze culturele identiteit en dient daarom bewaakt te worden.

Het programma van de YFM Academie is gratis voor de deelnemers en bestaat uit een introductieweekend en zeven lesdagen, met ieder een eigen thema en bijbehorende gastsprekers. De onderwerpen zullen variëren van biodiversiteit tot de stand van zaken in de visserijsector en van wereldvoedselproblematiek tot smaakeducatie.

De academie biedt plaats aan vijfentwintig jongeren die geselecteerd worden aan de hand van motivatie, CV en een vragenlijst.

Meer informatie vindt u op de site van de Youth Food Movement. Wijzigingsdatum | 24-11-2009