Christian Farla wint 'BIG E' award in Las Vegas

24/11/2009 14:26

Hillenaar Circus Events B.V.

BARENDRECHT/LAS VEGAS - De Nederlandse illusionist Christian Farla is in Las Vegas bekroond met de 'Big E Award'. Dat gebeurde afgelopen donderdag tijdens een gala in de Amerikaanse gokstad. Farla kreeg de prijs voor zijn voorstelling 'Christian Farla Live!' die afgelopen seizoen in pretpark Walibi World te zien was. ,,Ik ben hier vreselijk trots op, het is een bekroning op mijn werk", aldus de illusionist die binnenkort het theater verruilt voor het circus.

De 'BIG E award' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste park entertainment show ter wereld en is een initiatief van 'The International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA)'. Dit jaar won Christian Farla de prestigieuze prijs. ,,Ik had hier nooit op durven dromen", verklaart hij. ,,Eerder dit jaar werd ik ook al uitgeroepen tot 'beste illusionist ter wereld', het gaat ontzettend goed allemaal." Ook producenten valt dat op. ,,Ik heb naar aanleiding van deze award direct aanbiedingen gekregen van parken in heel Europa, maar voorlopig is mijn agenda helemaal vol."

Vanaf 19 december begint Farla aan een nieuwe stap in zijn carrière. ,,Ik vorm de topact van 'Wintercircus Utrecht - Louis Knie', dat is heel erg spannend voor me. Dit is een van de grootste circusshows die tijdens de kerstvakantie in Nederland te zien is", legt Farla uit. ,,Ik treed in het circus op met mijn spectaculairste illusies. Dat is niet eenvoudig omdat het publiek in de tent aan alle kanten om me heen zit." Hoogtepunt wordt de ontsnapping uit een watertank. ,,Dat is nooit eerder in een circus gedaan. Ik laat me in deze tank opsluiten en heb slechts een aantal seconden om te ontsnappen." Naast illusies zijn in het circus uitsluitend wereldtoppers te zien. ,,Ik bevind me in goed gezelschap", zegt Farla. ,,Er zijn onder meer Kozakkenruiters uit Moskou, trapezeacrobaten uit Brazilië en een huiveringwekkende act op het Rad des doods uit Portugal. De befaamde Oostenrijkse circusdirecteur Louis Knie junior zorgt voor de regie en presenteert zelf paarden in de piste. In totaal werken meer dan 40 artiesten aan deze show mee."





http://www.wintercircusutrecht.nl