Duizendste studentenbedrijf naar de beurs

24/11/2009 14:27

Creative Venue BV

VNO-NCW voorzitter Wientjes opent beurs met jonge ondernemers

Den Haag, 24 november 2009

Het studentenbedrijf 'Chewee' - bedenkers van de interactieve spaarpot - opende vandaag samen met Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, met de traditionele gongslag de Amsterdamse beurs. Dit op verzoek van Stichting Jong Ondernemen. Chewee is het duizendste studentenbedrijf dat zich in 2009 - het jubileumjaar van de stichting - bij Jong Ondernemen inschreef. Om op passende wijze bij deze mijlpalen stil te staan, openden deze twee voorvechters van jong leren ondernemen de handelsdag in het episch centrum van ondernemendheid.

Na de gongslag benadrukten diverse prominenten onder de aanwezigen het belang van leren ondernemen in het onderwijs. Als voorzitter van VNO-NCW en ondernemer is ook Wientjes een groot pleitbezorger van de ambities van de stichting: "Nederland is groot geworden mede dankzij haar VOC-mentaliteit, haar handelsgeest en dus ook de ondernemende attitude. En nu nog is ondernemerschap de motor van onze economie. Door jongeren op school en tijdens hun studie te leren ondernemen verzekeren we ons van een nieuwe generatie ondernemers."

Stilstand is achteruitgang

De aanmelding van de duizendste onderneming van 2009 geeft de stichting in zijn twintigste jaar goede moed voor de toekomst. Cees Pille, directeur van Jong Ondernemen: "Vooral de laatste vijf jaar zagen we een forse groei in aantallen deelnemers. En dat is belangrijk, want in iedereen schuilt een ondernemer. Onze programma's bieden jongeren in alle stadia van het onderwijs de kans om hun ondernemende kwaliteiten te ontdekken."

De stichting is dan ook al druk bezig met het vormen van plannen om leren ondernemen voor meer scholieren en studenten toegankelijk te maken. Pille: "In 2009 schreven meer dan duizend ondernemingen op MBO- en HBO-niveau zich in; over vijf jaar moeten dit er jaarlijks zeker 2.000 zijn. Daar ligt onze ambitie en onze uitdaging. Wat ons betreft luiden we jaarlijks op een vast moment het nieuwe jonge ondernemersjaar in. Een soort nationale ondernemersdag zeg maar. Zo kunnen we jongeren nog gerichter motiveren om zich te ontplooien tot ondernemend persoon."

Meer informatie vindt u op www.jongondernemen.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.