Gemeente Bodegraven


CO2-uitstoot zwembad De Kuil kan met 35% omlaag

Op dinsdag 10 november ontvingen de wethouders Hans Vroomen (sport) en Jan Bouwens (milieu) uit handen van Patrick Brunn, adjunct directeur van Unica, het rapport van de energiescan die de afgelopen maanden in zwembad De Kuil is uitgevoerd. De belangrijkste conclusie van het rapport is dat de CO2 -uitstoot met 35% kan worden teruggedrongen.

De wethouders reageerden verheugd op de uitkomsten van het onderzoek: "Het is een belangrijk rapport voor het energiebewustzijn en het bewustzijn over het belang van het milieu. Het milieu is de winnaar!" Het staat in elk geval als een paal boven water dat deze uitkomsten een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de milieudoelstelling van de gemeente Bodegraven: het energieverbruik in 2020 met 20% verminderen.

In samenwerking met het zwembad en Unica gaat de gemeente nu alle besparingsmogelijkheden verder uitwerken. Daarna wordt bekeken welke aanbevelingen worden overgenomen en welke investeringen daarvoor nodig zijn. Dit kan leiden tot kostenbesparingen in de exploitatie.

Eerder heeft Unica bij ongeveer 30 leden van de Bodegraafse Ondernemersvereniging een energieonderzoek uitgevoerd. Ook wordt momenteel een energieonderzoek uitgevoerd in het gemeentehuis en in sporthal De Sporthoeve in Bodegraven.