Provincie Utrecht

Zorg met één muisklik bij de hand

24-11-2009 -

E-Health is in opkomst vanuit Utrecht. De provincie investeert daarom ruim 640.000 euro in een voor Nederland uniek intiatief: Pazio

Onder deze naam op initiatief van het Universiteit Medisch Centrum Utrecht is de eerste Nederlandse Internetportalsite online gegaan, waar 24 uur per etmaal gebruik gemaakt kan worden van een betrouwbare zorginformatie en de klant inzage heeft in zijn eigen medische dossier.

Pazio is eind 2009 van start gegaan in Utrecht, waar 500 patiënten van de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra zijn ingelogd op het portaal. Zij vinden op de site informatie over gezondheid en ziekten, kunnen online afspraak met hun arts maken, op de site labuitslagen bekijken, vragen stellen aan de medici of meedoen met wetenschappelijk onderzoek. Vanaf volgend jaar verspreidt Pazio zich over geheel het land.

Voordelen voor klant en bedrijf
De verspreiding van Pazio levert niet alleen voor de klant voordeel op maar ook voor het bedrijfsleven. De opkomst van E-Health betekent nieuwe investeringen in IT-technologie en opdrachten voor ondernemingen. Pazio heeft ook de ambitie om vanuit Utrecht een landelijk kenniscentrum op te zettten over E-Health.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196