Provincie Utrecht

Provincie investeert in broedplaats voor gaming

24-11-2009 -

Creatieve ondernemers die aan de slag willen met het ontwikkelen en op de markt brengen van nieuwe games kunnen met steun van de provincie Utrecht terecht in de Dutch Game Garden. Gedeputeerde Staten van Utrecht trekken voor deze snel groeiende economische tak van sport 800.000 euro uit.

De Dutch Game Garden is een Nederlandse stichting die studenten, starters en bestaande bedrijven die actief zijn in gaming ondersteunen. De stichting heeft daarvoor speciale Gamelabs, waar nieuwe games worden ontwikkeld. Verder is er een Incubator in ontwikkeling. In deze broedplaats worden startende ondernemers geholpen met betaalbare werkruimte, trainingen in ondernemerschap en het aanbieden van zakelijke en financiele adviezen. In de stad Utrecht is bovendien het eerste Business Center voor game bedrijven opgericht, dat al direct na de start gevuld was met innovatieve ondernemingen die actief zijn in deze sector.

De provinciale bijdrage voor de Incubator is bedoeld als cofinanciering. Samen met de gemeente wil de provincie op deze wijze uit het Europese fonds EFRO nog eens 2,2 miljoen euro extra lostrekken voor dit project. Voorjaar 2010 is bekend wat de uitslag is uit Brussel.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196