Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 24 november

Alkmaar, 24-11-2009 o 14.00

Ongeval met dodelijke afloop A7

Wognum, maandag 23 november

Een 22-jarige automobilist uit Zwaag is maandagavond rond 20.30 uur verongelukt op de A7. De man raakte op de afrit bij Wognum van de weg en kwam met hoge snelheid tegen een boom terecht. Hij overleefde de klap niet en overleed ter plaatse. Zijn 22-jarige passagier uit Zwaag was goed aanspreekbaar. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Busje botst tegen onverlichte aanhangwagen

Andijk, maandag 23 november

Een 22-jarige man en een 28-jarige man uit Enkhuizen raakten maandagavond rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding op de Gedeputeerde Laanweg. De mannen botsten met hun busje tegen een onverlichte aanhangwagen met bloemkolen. Door de aanrijding raakten de twee bekneld in hun voertuig en moesten hieruit bevrijd worden door de brandweer. De mannen werden met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Zij mochten s avonds weer naar huis.

Straatroof

Hoorn, maandag 23 november

Een 21-jarige man uit Hoorn en een 22-jarige man uit Zwaag zijn maandagavond rond 23.30 uur in park Risdammerhout beroofd van hun rugtas. Dit gebeurde vlakbij het tunneltje bij de Vredenhofstraat. Onder bedreiging van een mes werden de slachtoffers door twee mannen gedwongen hun rugtassen af te geven. De daders waren gekleed in sportkleding en droegen een capuchon en een shawl rond hun mond.

Bekend is dat er even voor 22.00 uur op t Grachtje over iemand achterna is gelopen door twee mannen. Mogelijk gaat het hier om hetzelfde tweetal.

Getuigen die iets verdachts gezien hebben rond bovengenoemd tijdstip op of in de omgeving van park Risdammerhout worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto te water

Egmond aan den Hoef, maandag 23 november

Op de Krommedijk raakte maandagmiddag rond 17.30 uur een auto te water. De bestuurder had net zijn zoon opgehaald bij de bushalte. Hij zag vanwege het zware weer niets meer en reed met zijn rechterwiel in de berm. Het voertuig gleed weg en kwam op zn kop in de sloot terecht. De bestuurder en zijn zoon konden op eigen kracht uit de auto komen.

Overval op woning Heerhugowaard in opsporingsprogramma Ter Plaatse

Heerhugowaard, dinsdag 24 november

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland besteed woensdagavond 25 november aandacht aan een overval op een woning die op vrijdag 30 oktober jl. plaatsvond op de Lindelaan.

De 37-jarige bewoonster van de woning wilde rond 10.35 uur net vertrekken, toen er drie mannen aan kwamen lopen. Zij bedreigden de vrouw met een vuurwapen en dwongen haar naar binnen te gaan. De overvallers wilden geld hebben. Nadat zij geld hadden buit gemaakt, vertrokken zij weer.

Net voor de overval is er op het Lindeboomplein een rode kleine personenauto gezien met meerdere negroïde personen erin. Zij hadden een zwarte plastic zak bij zich. De politie is op zoek naar getuigen die deze auto, en de personen erin hebben zien rondrijden vlak voor of na de overval. In het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV NH wordt met name hiervoor aandacht gevraagd.

De uitzending van Ter Plaatse begint op woensdagavond 25 november om 17.40 uur en wordt elk uur herhaald. De recherche Heerhugowaard is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.