Politie Brabant-Noord

Woninginbreker aangehouden

Vught, 24-11-2009

De politie verwacht met de aanhouding van een 35-jarige Bosschenaar een flink aantal woninginbraken te hebben opgelost. De man wordt in ieder geval zeventien inbraken aangerekend in de omgeving van de Van Beresteijnstraat. Hij werd op 11 november aangehouden en zit nog vast.

Bij meerdere woninginbraken vond de politie na technisch onderzoek DNA-sporen die overeen bleken te komen met het DNA-profiel van deze verdachte. Toen werd de verdachte ook bij een woninginbraak uit 2007 gebracht. De man was enkele jaren geleden ook al veroordeeld geweest voor een serie woninginbraken.

De man bleek te opereren binnen een straal van ongeveer anderhalve kilometer van zijn woning. Zijn buit bestond niet alleen uit telefoons, laptops en geld, maar ook uit voedingswaren. Hij zocht woningen uit waarvan duidelijk was dat er niemand thuis was en waar hij makkelijk binnen kon. Vaak tikte hij simpelweg een ruitje door. Hij gebruikte vaak dezelfde werkwijze en kwam opvallend genoeg soms meerdere malen bij één woning terug. Dat was ook het geval bij een woning aan de Boxtelseweg en omdat het vermoeden bestond dat hij het misschien nog eens zou proberen werd een camera opgehangen. De man pleegde inderdaad korte tijd later opnieuw een inbraak en werd op de video-opnamen herkend.

De politie deed zowel in de huidige woning van de man in 's-Hertogenbosch als in zijn oude Vughtse woning huiszoeking. Daarbij werd geen buit meer aangetroffen, maar wel door bij een inbraak de man gebruikte schoenen.

Ondanks de DNA-sporen en de videobeelden ontkent de man de inbraken te hebben gepleegd.

De politie in de districten Den Bosch en Aa en Dommel heeft sinds kort een speciaal rechercheteam dat zich alleen richt op woninginbraken. Hiervoor zijn acht rechercheurs geheel vrijgemaakt.