Politie Groningen

Politieman licht gewond bij geweldsincident

Groningen, 24-11-2009 o Een politieman is maandagavond bij een geweldsincident op de Kardingerweg in Groningen licht gewond geraakt.

De politieman was in zijn eigen auto onderweg naar de politiemeldkamer op de Zielstraweg in Groningen. De agent werd op de Kardingerweg ingehaald en klemgereden door een andere auto. De bestuurder, een 24-jarige man uit Groningen, bracht zijn auto tot stilstand, waarna de politieman hetzelfde deed. Beiden stapten vervolgens uit. Ook één van de inzittenden stapte uit.

Hierop ontstond een handgemeen, waarbij de diender een klap kreeg en ten val kwam. Hij raakte licht gewond aan zijn hoofd en heup. Na het incident ging de verdachte er met zijn twee inzittenden vandoor. De diender sloeg alarm, waarna de auto met de verdachten korte tijd later op de Rijksweg werd gesignaleerd. Na een achtervolging zagen agenten de 24-jarige Stadjer zijn auto op het Eemskanaal Noordzijde tot stilstand brengen. De verdachte ging er lopend vandoor, maar kon een agent hem inhalen en inrekenen. Ook de twee inzittenden werden aangehouden. Zij mochten na het afleggen van een verklaring weer naar huis. De 24-jarige wordt vandaag gehoord voor zijn betrokkenheid bij het geweldsincident. De politieman heeft aangifte van mishandeling en bedreiging gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.