Gemeente Teylingen

Woonschepenverordening Teylingen

Woonschepenverordening Teylingen

24 november 2009

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Woonschepenverordening Teylingen vastgesteld. De verordening is aangepast, waarmee de gemeente tegemoet komt aan een aantal ingebrachte zienswijzen. Dit voorstel wordt voor advies voorgelegd aan de commissie Bestuur, Financiën, en Toerisme (BFT) van 3 december 2009. Als de commissie instemt met de verordening wordt in de raadsvergadering van 17 december definitief over dit voorstel besloten.

Woonschepenverordening Teylingen

Op 12 maart heeft de raad de Woonschepenverordening Teylingen in concept vastgesteld en is de inspraakprocedure gestart. Met aanpassing van een aantal artikelen en het opnemen van twee nieuwe artikelen zijn we tegemoet gekomen aan een aantal ingebrachte zienswijzen.

Veranderingen

Artikel 2 (wijze van opmeten van het woonschip) is aangepast. Hiermee wordt de wijze van opmeten duidelijker en komen de kleine verschillen in maatvoering zoals vastgesteld in de (provinciale) ontheffing en de opgemeten maten te vervallen.

Artikel 8 (overdragen ligplaatsvergunning) is toegevoegd. Dit artikel regelt de overdraagbaarheid van de vergunning.

In de vastgestelde conceptverordening was besloten dat de vergunning voor onbepaalde tijd verleend wordt en dat alleen bij eigendomsoverdracht de vergunning opnieuw aangevraagd moet worden. Deze twee vormen verhouden zich juridisch niet tot elkaar, waarvoor artikel 8 is toegevoegd.

Artikel 9 (aansluiting op de riolering) is toegevoegd. Hierdoor kan er toch een vergunning worden afgegeven als aansluiting op de riolering niet mogelijk is.

De verordening en de ligplaatsenkaarten liggen op werkdagen ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor. Het beleid staat ook op deze website in de rubriek, Plannen en Projecten, Teylingen, Ligplaatsenbeleid. De ligplaatsenkaart woonschepen is niet digitaal beschikbaar.

Nieuwe afvalcontainers