Gemeente Hilvarenbeek


Ruim 700.000 euro voor Hilvarenbeekse verkeersmaatregelen

De GGA Midden-Brabant - een samenwerkingsverband van acht Middenbrabantse gemeenten - wil in 2010 ruim ⬠19 miljoen investeren in verkeersmaatregelen. Vanuit de co-financieringsregeling van de provincie is bijna ⬠7 miljoen beschikbaar voor deze maatregelen; het resterende gedeelte dragen de gemeenten zelf bij.

Ruim een tiende deel van de beschikbare ⬠7 miljoen gaat naar de gemeente Hilvarenbeek en is grotendeels bestemd voor de aanleg van het fietspad tussen Haghorst en Moergestel.

Om het verkeer en vervoer in Noord-Brabant in goede banen te leiden, worden sinds enkele jaren regionale uitvoeringsprogrammaâs (RUPâs) met verkeersveiligheidsmaatregelen samengesteld. Dat gebeurt in het kader van de zogenaamde âgebiedsgerichte aanpakâ (GGA). De GGA is een samenwerkingsverband van provincie, Rijkswaterstaat, politie en de gemeenten Dongen, Goirle, Gilze en Rijen, Oisterwijk, Loon op Zand, Tilburg, Waalwijk en Hilvarenbeek. De provincie heeft voor uitvoering van het regionaal maatregelpakket een cofinancieringsregeling in het leven geroepen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een gemeente zelf voldoende middelen hebben gereserveerd. De gemeente Hilvarenbeek ziet haar inspanningen en voorbereidingen voor aanleg van het fietspad tussen Haghorst en Moergestel nu beloond worden met een toegezegde bijdrage van ⬠634.500,00. Daarnaast ontvangt Hilvarenbeek voor reconstructie van de Gelderstraat ⬠63.500,00 en een bedrag van ⬠20.000,00 voor maatregelen om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden.