Politie IJsselland

Twee verdachten aangehouden voor schietincident Pieter Steynstraat

Zwolle, 24-11-2009

De politie heeft in de afgelopen dagen opnieuw twee verdachten aangehouden voor het schietincident in de Pieter Steynstraat op donderdag 22 oktober j.l. In de nacht van zaterdag op zondag hielden politiemensen een 20-jarige man uit Arnhem aan in zijn woonplaats. Maandag is een 23-jarige man uit Arnhem aangehouden. Beide verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Ze worden deze week voorgeleid aan de rechter commissaris.

(2009067569)

Eerdere berichtgeving:

Twee aanhoudingen na schietincident

Zwolle - Een 30-jarige Zwollenaar is donderdagavond 22 oktober, rond 19.00 uur, gewond geraakt bij een schietincident op de Pieter Steynstraat. Ondanks zijn verwonding reed hij zelf in zijn auto naar het ziekenhuis, waar hij is behandeld en opgenomen. Aan het schietincident ging een ruzie in de Pieter Steynstraat vooraf, waarbij het slachtoffer werd belaagd door meerdere mannen, die vernielingen aan zijn auto aanrichtten. Direct na het incident is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Ondertussen zijn er al twee verdachten aangehouden.

Op zaterdagavond 24 oktober is een 42-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Maandagmiddag 26 oktober hielden politiemensen een 27-jarige man uit Arnhem. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit. In het belang van het onderzoek worden er geen verdere mededelingen over de zaak gedaan.