Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Tilburg, 24-11-2009

Politie arresteert graffitipleger (59 jaar)

TILBURG: De Tilburgse politie arresteerde maandagavond 23 november 2009 een 59-jarige man op verdenking van vernieling. De verdachte had vermoedelijk in een boze bui graffiti geplaatst in een wooncomplex aan de Broekhovenseweg. Op een deur, een publicatiebord en muren was vier keer het woord 'haat' geschreven met behulp van een spuitbus. Volgens getuigen was de 59-jarge Tilburger hiervoor verantwoordelijk was. De man werd gearresteerd en in het politiebureau verhoord. De verdachte ontkent elke betrokkenheid. Wel werd tijdens het verhoor duidelijk dat hij een langslepend conflict heeft met de eigenaar van het
wooncomplex. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De gebruikte spuitbus is door de politie in beslag genomen.

Arrestant heeft 19.250,- aan contanten bij zich

TILBURG: Naar aanleiding van een verdachte situatie pakte de politie een 44-jarige Amsterdammer op. Bij een controle op woninginbraken in de omgeving Tuinstraat stuitten agenten op dinsdag 24 november 2009 om 03.00 uur op twee mannen in een geparkeerde auto. De bestuurder van de auto werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.
Bij fouillering bleek dat hij 19.250,- aan contanten bij zich had. Nadere inspectie van de bankbiljetten wees uit dat minimaal een biljet 100,- vals was. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie doet onderzoek naar de herkomst van het geld.

88 bekeuringen bij snelheidscontrole op Burgemeester Bechtweg

TILBURG: Op maandag 23 november 2009, verrichtte het
Verkeershandhavingsteam op de Burgemeester Bechtweg een
snelheidscontrole. De radarcontrole startte om 15.30 uur en duurde tot 21.30 uur. Gedurende die tijd passeerden 3.640 voertuigen de
radarapparatuur. In totaal reden er 88 passanten te snel. De snelste overtreder kwam met 113 km/u voorbij.
Alle overtreders krijgen binnenkort hun boete thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incassobureau. Snelheidscontroles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-11-2009 14:50 | © Regio Midden en West Brabant |