Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 24-11-2009

Dronken de sloot in: rijbewijs ingenomen

OOSTEIND: De politie behandelde in de nacht van maandag 23 november op dinsdag 24 november 2009 een verkeersongeval in Oosteind. Het ongeluk gebeurde op de Provincialeweg, ter hoogte van de Hoofdstraat. De veroorzaakster bleek onder invloed van alcohol.

Omstreeks 03.15 uur kwam de melding bij de hulpverleningsdiensten binnen. Het ging om een auto met een Pools kenteken die van de weg was geraakt en in de sloot was beland.
De bestuurster van de auto kwam er met lichte verwondingen vanaf. Het ging om een 35-jarige vrouw uit Polen. Omdat er alcohol in het spel was, werd de vrouw gearresteerd.
In het politiebureau volgde een ademanalyse-apparatuur, waarvan de uitslag 930 ug/l betrof. De wettelijk toegestane maximum grens is vastgesteld op 220 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast werd haar rijbewijs ingevorderd en kreeg ze een rijverbod van elf uur opgelegd.

Meisje (9) raakt gewond bij verkeersongeval

DONGEN: Een negenjarige meisje is maandag 23 november 2009 gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Het ongeluk gebeurde tijdens een hevige stortbui omstreeks 17.20 uur. Een
40-jarige automobilist uit Dongen zag dat het meisje stilstond bij de kruising Wilhelminastraat / Hertog Janstraat / Roeloff van
Dalemstraat. Hij reed op de Wilhelminalaan toen het slachtoffertje onverwacht toch overstak. Het kind belandde via de motorkap op het wegdek. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Haar letstel bestond o.a. uit een flinke wond aan haar kin, een gebroken kaak en losstaande tanden. Haar ouders werden op de plaats van het ongeval opgevangen door de politie. Voor het kind is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld voor de verwerking van de gebeurtenissen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 24-11-2009 14:52 | © Regio Midden en West Brabant |