Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Limburgse ondergrond voor iedereen zichtbaar
Met REGIS Limburg (Regionaal Geohydrologisch Informatie Systeem) is de ondergrond van de povincie, vanaf het maaiveld -op enkele plaatsen- tot op 500 meter diepte, beschreven en digitaal vastgelegd. Iedere burger kan nu zien hoe dik een kleilaag is en waar zich het grondwater bevindt. Of hoe diep op een bepaalde locatie zilverzand of kalksteen zit. De Provincie, de Waterschappen, Water Maaschappij Limburg en Rijkswaterstaat hebben de ontwikkeling van REGIS Limburg gerealiseerd.

Geïnteresseerden in de limburgse ondergrond kunnen vrij beschikken over de gegevens uit REGIS Limburg. Dit kunnen medewerkers zijn van boorfirmas, overheden op het gebied van waterbeheer, ruimtelijke ordening, warmte koude opslag, bodemsanering, infrastructuur, ontgrondingbedrijven, bedrijven die grondwater onttrekken of willen gaan onttrekken, gemeenten, adviesbureaus, waterschappen, bodemenergiebedrijven, etc.. Ook geïnteresseerde burgers kunnen REGIS Limburg bevragen, gewoon thuis van achter de pc.

REGIS Limburg informatie kan worden ingezien en gedownload via internet: www.dinoloket.nl.

REGIS Limburg beschrijft de Limburgse ondergrond aan de hand van bodemlagen waaraan informatie is gekoppeld over ligging (hoogte, dikte), samenstelling en geo(hydro)logie. Vragen als hoe diep zit op deze lokatie zilverzand of kalksteen?, wat is de dikte en verbreding van een bepaalde kleilaag en welke (hydraulische) weerstand heeft die laag? of oe diep zit hier het grondwater?, kunnen met de gegevens uit REGIS Limburg worden beantwoord.

24-11-2009 16:05