Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Ellen Saleming

21/11/2009

Ellen Saleming-van den Akker (55) ontvangt zondag de Zilveren Waalbrugspeld voor haar verdiensten voor Kolpingvereniging Nijmegen en Carnavalsvereniging 't Geberste Kruukske.

De Kolpingvereniging Nijmegen maakt deel uit van het internationale Kolpingwerk dat met meer dan 450.000 leden in ruim 5800 verenigingen verspreid is over zo'n 60 landen. De Kolpingvereniging is haar leden en de samenleving behulpzaam bij het goed functioneren als christen in de samenleving. Kolping Nijmegen kent verscheidene onderafdelingen, zoals carnavalsvereniging `t Geberste Kruukske, toneel- en sportverenigingen en dansgroepen.

Mevrouw Saleming heeft de afgelopen 39 jaar talloze activiteiten ondernomen en begeleid binnen de Kolpingvereniging. Zij was bijvoorbeeld leidster van dansgroepen De Marina's en De Rakkertjes en kleedster/verzorgster van de carnavalsjeugdraad. Mevrouw Saleming is actief in de vrouwengroep, bij het koor, organiseert filmavonden en is lid van het Sint Nicolaascomité, dat kindermiddagen in december voorbereidt. Ze werkt mee aan het maandelijkse verenigingsblad Kolpiko, is redactielid van het Kolping nieuwsboekje en medeschrijfster en corrector van het jubileumprogramma van de carnavalsvereniging.

Ze komt overigens uit een familie die al jaren actief is bij `t Geberste Kruukske. Haar vader was oprichter en president van de carnavalsvereniging. Haar zoon is op dit moment president van de vereniging.